Etiquetes

dimecres, 31 de juliol del 2013

"Vosaltres sou el que nosaltres vam ser. Nosaltres som el que vosaltres sereu"



Saint Floret, a l’Auvergne, França, està catalogat com un dels pobles més bonics de França (aquesta distinció la tenen 152 pobles d'aquell país ).

Als afores hi ha una església romànica envoltada pel cementiri del poble que inclou unes tombes de pedra d’origen celta i un ossari en forma de piràmide circular.

El lloc es troba en una altiplanicie amb una bona vista.

Al acostarme a l'ossari vaig poder mirar el seu interior. L'escena que vaig contemplar em va resultar impressionant. Dotzenes de calaveres i ossos escampats per terra.

No vaig poder evitar pensar, amb un cert neguit, en aquella frase que hi ha en molts cementiris i que he llegit en diversos idiomes dedicada als visitants vius: "Vosaltres sou el que nosaltres vam ser. Nosaltres som el que vosaltres sereu"

Les reflexions que tots anem fent sobre la fugacitat i la fragilitat de la vida humana et venen de cop a la ment davant la crua realitat.

Per sort, uns instants més tard, tornes a gaudir, amb més ganes i tot, del que en aquest moment t'ofereix la vida.

5 comentaris:

Júlia ha dit...

Cert, impressiona llegir això en molts cementiris però és la realitat de la vida i de la mort.

Assumpta ha dit...

Ep!!

Què no et vols apuntar a la cadena de blogs per la independència? :-))



CADENA DE BLOGS PER LA INDEPENDÈNCIA


Hem tingut una idea!

Tal com hi haurà la cadena humana per la independència, també volem fer una “cadena de blogs”. Tots els bloguers que vulguin participar es poden apuntar en el Blog creat expressament per l’esdeveniment (només cal deixar un comentari manifestant la voluntat de participar):

http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/


Al blog, hi ha una pestanya on, per rigorós ordre d'arribada es va apuntant tothom que vol participar en aquesta gran "enllaçada" de blogs “. És aquesta:

http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/p/ordre-dels-enllacos.html

I què hem de fer? La setmana de l’11 de setembre (des del 9 fins al 15) publicarem un post, cadascú al nostre blog, sobre Catalunya (des del punt de vista que vulguem: poètic, reivindicatiu, gastronòmic, imatges...) i, en acabar l’ escrit, posarem una frase tipus "i la cadena continua aquí..." i un enllaç que porti al blog següent a la llista (si jo sóc el 42, doncs el 41 enllaçarà el meu blog i jo enllaçaré el 43)

Ja està, no cal fer res més. Així uns ens anirem enllaçant als altres fins a fer una llarga cadena de blogs per la independència... T'hi apuntes? :-))

Ramon ha dit...

JÚLIA: I tant, Júlia, i tant.

Ramon ha dit...

ASSUMPTA: No ets la primera en fer-me saber aquesta iniciativa. Després de pensar-hi, dir-te que aquest senzillíssim bloguet meu ja va nèixer molt reservat en tot el que es refereix a qüestions polítiques … les seves raons tindrà . Encara que ja ha fet cinc anys, continua igual. Suposo que per això mateix no li escauria un lloc entre blogs que tenen un plantejament molt més obert en aquest àmbit.
Gràcies de totes maneres per la teva invitació i molta sort.

Assumpta ha dit...

Oh! Em sap greu... no cal fer cap post polític, tan sols que sigui de Catalunya... en el teu cas, podrien ser unes fotos, és clar :-)

Si t'ho repenses, ja saps on som. Això sí, respecto totalment la teva decisió ;-))