Etiquetes

divendres, 6 de setembre del 2013

SOBRE LA VERITAT



Aquesta gran pregunta està destacada en una de les portes que hi ha a la façana de la Passió de la Sagrada Família de Barcelona.

Es una qüestió sobre la que tothom hi ha pensat alguna vegada i sobre la que s'han pronunciat tota mena de personalitats.

Entre els aforismes relacionats que recordo haver llegit, aquest em resulta especialment atractiu:

"Las verdades elementales caben en el ala de un colibrí." 

José Martí (1853-1895) Polític y escriptor cubà.

2 comentaris:

Josep Lluis ha dit...

Si senyor, és una bona pregunta i difícil de respondre, perqué la veritat no es defineix matemàticament. Aquesta frase, i també d'altres de la mateixa fantàstica porta, em criden l'atenció principalment pel lloc aón estàn: l'entrada a un edifici religiós.

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: Es veritat el que dius. Sobre el fet de que aquesta pregunta estigui a la porta d'un temple católic, imagino que es relaciona amb la resposta que va rebre Joan quan la va fer: "Jo soc la llum, la veritat i la vida". Dissortadament quan es preten monopolitzar "la veritat" sempre es produeixen grans conflictes, sobre tot quan es parla de veritats indemostrables, perquè els convençuts de cada plantejament o "veritat revelada" consideren que són els únics que tenen la raó i, moltes vegades, arriben a "condemnar" i perseguir als que creuen unes altres coses.