Etiquetes

dilluns, 5 de maig del 2014

…DE LA QUÈ?


A pesar que el concepte “justícia” és difícil d’acotar i té moltes definicions, inclús depenent de l’època, el territori, els costums, etc., sembla que som molts els que estem convençuts que vivim en un món força injust. I aquí cada un podríem donar moltes i diverses explicacions.

El dia que vaig fer aquestes fotos dels edificis de la “Ciutat de la Justícia” de Barcelona, la seva dimensió i quadriculada contundència em va portar al cap el que crec més injust de la justícia: que la impressionant "maquinària legal" que funciona en aquestes moles sol portar a la presó, sobretot, als que havent delinquit són econòmicament febles. Si el delinqüent és un “peix gros”, té molts calés o forma part d'una institució, associació o empresa amb molt de poder o influència,  en sol sortir ben parat, encara que el que hagi fet sigui mil vegades més greu que el delicte d’un anònim “pelacanyes” engarjolat.





5 comentaris:

Josep Lluis ha dit...

Estic completament d'acord amb els teus comentaris, i amb el ja vell i tant consabut del ex-alcalde Pacheco: La justicia es un cachondeo, que per poc li costa la presó. També opino que la Justícia amb majúscules no existeix. Quan entro als palaus de justícia, a les ciutats de la justícia, als jutjats, m'entra un desassossec especial. Quan veig tota la parafernàlia i les infraestructures fetes per impressionar al personal, penso en els diners que costa tot plegat, total per no fer Justícia amb majúscules. Total, tot plegat és una injustícia.

Ah! Les fotos reflexen molt bé aquest tipus anodí d'arquitectura.

Emili ha dit...

Jo l'anomenaria Ciutat de l'ESTULTÍCIA, amb majúscules.

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: Amb el teu comentari arrodoneixes el tema. La teva conclusió: "Total, tot plegat és una injustícia" la trobo molt justa.

Ramon ha dit...

EMILI: Doncs jo preferiria que al final del seu pompós títol actual, li afegissin un interrogant. D'estultícia no en manca, però crec que el que s'hi reparteix allà dintre és més injustícia que no pas justícia.

Sara ha dit...

Necesitaríamos muchas de esas pero efectivas de verdad, y eficaces...lo necesitamos mucho, muchísimo.
Mi abrazotedecisivo y menudos detalles en las imágenes.