Etiquetes

dilluns, 2 de juny del 2014

RECORDANT SUBIRACHS






Monument a La Creu de Santa Eulàlia, que apareix a l’escut de la ciutat de L'Hospitalet de Llobregat, ubicat a la plaça de l’Escorça i conegut popularment com ‘La pinça’.

La Creu de Santa Eulàlia simbolitza l’escut d'aquesta ciutat i, alhora, la cruïlla de camins entre L’Hospitalet i Barcelona, ja que el monument dona la benvinguda als visitants que arribaven  des de la capital.

M'agrada molt l'escultura en general. Trobo que el fet de poder trobar sovint a carrers i places autèntiques obres d'art, acostar-s'hi fins  a tocar-les; mirar-les des de diferents punts de vista i veure com canvien segons la llum que els hi dona, és un plaer.

Pocs dies després de la mort de l'escultor Josep Maria Subirachs, al qui admiro, vaig descobrir, per casualitat, l'escultura de la foto, una obra que l'insigne escultor va dedicar a L'Hospitalet.

2 comentaris:

Josep Lluis ha dit...

Aquesta és una peça de factura indiscutible de'n Subirachs, es reconeix a la primera de canvi. A mi m'agrada aquesta època pel que significa del domini dels volums. En Subirachs es va fer reconegut arreu i crec que amb molta justícia.

Sara ha dit...

Muy bonita toma e interesante a tope tu post. Un placer Ramón y mi abrazotedecisivo