Etiquetes

dijous, 22 de març del 2012

BARCELONA - Mercat d'intercanvi - Barri de Gràcia

 

A la plaça de la Virreina del Barri de Gràcia s'organitzen regularment mercats d'intercanvi. La foto és del diumenge 18 de març d'aquest any.
Fins ara, sempre he estat un simple espectador, però m'ha cridat molt l'atenció la quantitat de gent que hi participa activament. 

Per conèixer una mica de que va això he copiat d'Internet la informació següent:

Com funciona un mercat d'intercanvi 

Porta objectes vells o nous d’utilitat que ja no et són necessaris, dels que et vols despendre, i intercanvia’ls.

· llibres i contes
· música
· electrodomèstics
· roba i complements
· mobles
· eines
· objectes de la llar
· bijuteria
· jocs i joguines
· material informàtic
· menjar
· plantes
· material d’escriptori i/o despatx
· productes d’elaboració pròpia (conserves, cistells, etc.)
· objectes i roba de nadó
· etc.

Exemples d'intercanvis

Exemple 1

Després de muntar la parada amb els objectes que ha portat per intercanviar, la Clàudia fa un vol pel mercat i a la parada d’en Pere troba un penja-robes que li cal per darrera la porta de casa. La Clàudia li diu a en Pere que li interessa el penja-robes i el convida a veure els objectes que té a la seva parada, per veure si en Pere troba quelcom que li agrada i poden fer algun canvi. En Pere es mira tot el que la Clàudia té exposat i troba un diccionari d’anglès de butxaca i un joc del tres en ratlla que li fan el pes. En Pere li pregunta a la Clàudia què li sembla canviar el penja-robes per aquests dos objectes. La Clàudia s’ho pensa i accepta el canvi.

Exemple 2

La Laia ha vist un ratolí d’ordinador a la parada de la Núria que necessita perquè el seu ja no funciona. Però la Núria no troba res entre els objectes de la Laia que li satisfaci per a poder fer el canvi. En el mateix moment, en Pol s’acosta a la parada de la Laia amb una motxilla d’acampada que vol canviar per un parell d’espelmes. La Núria planteja un canvi a tres perquè la motxilla que porta en Pol li agrada. D’aquesta manera en Pol canvia la motxilla per les espelmes de la Laia i la Núria canvia amb la Laia el ratolí per la motxilla. Els intercanvis que han realitzat la Laia, la Núria i en Pol han satisfet les necessitats de tots tres.

5 comentaris:

Sara ha dit...

Que foto tan bonita, se respira vida dominical jajajaja, tú ese domingo en el mercado yo en las playas asturianas a deshacerme del estrés, me pilló fuerte y me ha dejado un poco sin energía de ahí mi ausencia por estos lares, pero vuelvo poco a poco recuperadita o un poco mejor.
Abrazotedecisivo Ramón

El porquet ha dit...

En els temps que corren sembla que haurem d'acabar retornant als origens. Si no hi ha diners, doncs canvio una cosa que jo tinc i no vull per un altra que tu tens i jo vull.

Josep Lluis ha dit...

Es interessant el tema. M'agrada pel component bucòlic que hi hà en l'intercanvi, i en no tocar els diners per tal de no embrutar-se els dits. Però resulta que la humanitat va inventar els diners per facilitar la primitiva tasca, o sigui que estem ficats en un cercle viciós. Tema per filosofar.

Ramon ha dit...

SARA: Nada mejor que las playas asturianas para recuperar energías. Me alegro que estés mejor.
Un abrazo

PORQUET: Cada vegada que vaig al mercat penso en aquesta possibilitat...caldrà entrenar-se a intercanviar?

JOSEP LLUÍS: Les dificultats d'ordre pràctic per l'intercanvi directe porten a inventar el diner...però i si el diner acaba sent paper mullat?...segurament el tornariem a inventar.

Ramon ha dit...

El tema dels diners i les monedes m'ha portat a la memòria un sketch del Polònia, on el Govern català per resoldre el problema del deute decidien sortir-se de l'euro i creaven una moneda pròpia. Acaben possant-li a la nova moneda el nom de "masseta", de manera que cinc "massetes" feien un "duràn". Em va fer molta gràcia.