Etiquetes

dilluns, 28 de gener del 2013

FORRELLATS, PANYS I CLAUS



... i reixes i alarmes. Tot un arsenal de medis per intentar evitar l'entrada de "lladregots".

Panys, claus i forrellats són invents mil-lenaris que van apareixer al mateix temps que l'esser humà, evidenciant la component depredadora de la nostra espècie, causa, per cert, de totes les guerres i conflictes de tot tipus.

Avui, com sempre, anem tot el dia amb les claus. Per entrar i sortir de casa, les de la bústia del correu, les del cotxe...

Tot i això, si visquéssim en un poble petit i molt allunyat d'una gran ciutat, probablement tindríem la casa oberta, sense por a ser robats.

He vist aquesta situació en molts llocs i sempre he pensat lo fantàstic que seria que el món funcionés sense la necessitat d'aquests estris... somniar és de franc...

La foto d'aquest forrellat la vaig fer perquè porta gravat, precisament, l'escut de la ciutat de Barcelona. No me l'imagino amb l'escut de Savallà del Comtat, per exemple...bé no sé si a partir d'ara, i pel seu mal, la cosa tindrà que canviar en aquests llocs.


1 comentari:

Emili ha dit...

Sí Ramon, tens raó, seria meravellós un món en el que no hi haguessin panys i forrellats. Però no solament per protegir els nostres bens materials, també els que tanquen el nostre esperit, el nostre interior, vers al demés. Malauradament, hi ha molta maldat, massa, i solament podem deixar les claus a unes quantes persones en les que realment tenim plena confiança. Una forta abraçada.