Etiquetes

divendres, 1 de març del 2013

POTENCIANT L'AMOR PER LA PINTURA


Als nens els solen fascinar els colors. És extraordinària l'atenció que posen davant quadres com el de la foto.

Si en els primers anys s'acostumen a gaudir davant obres d'art acompanyats per qui pot potenciar aquest interès, seguramente la seva fascinació augmentarà...

                                                    Foto presa a Montpellier (exposició a l'aire lliure sobre obres del pintor local Alain Verpillot)

4 comentaris:

Emili ha dit...

Penso jo -potser estic equivocat- que probablement els infants, com tenen encare el cervell "en formació", i el llenguatge és molt complexe, se senten més estimulats per tot allò que els entre pels sentits: colors, imatges, música, etc. A més a més, no tenen conceptes "apresos", la seva ment és lliure. Per tant, se senten fascinats per tot allò que a través dels sentits els provoca emocions.

Tenen la gran sort de "descobrir" el món amb ulls innocents, i nosaltres hauríem de ser capaços de no pervertir aquesta innocència perquè les noves generacions tinguessin un món millor.

Ramon ha dit...

EMILI: Trobo molt encertada la teva opinió. Penso també com tu, que nosaltres, envers ells, hauriem de fomentar la seva llibertat interpretativa i creativa, sense contaminar-los gairebé gens, ja que gens gens ho veig molt difícil.

Josep Lluis ha dit...

Amb independència de la complexitat de la psicologia infantil, que és certament ben peculiar i hem de conservar, el muntatge fotogràfic de l'exposició que has captat és preciós.

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: Hi havia exposats una dotzena de fotos de gran format sobre l'exposició d'aquest pintor. Totes eren dignes d'admirar.