Etiquetes

dimarts, 16 d’abril de 2013

CASTELLERS PER UN DIAEls de la foto: la Clementina i en Pubill; l'Agripina, L'Estivill; l'Oriol; la Musselina; el Pelut; el Cabussó; el Cullarot; el Camanegre; L'Esplugabous, el Martinet Menut i el Bernat Pescaire, juntament amb els seus amics i familiars van participar en aquesta història increïble:

Conte dedicat al meu nét Albert que avui fa quatre anys i tres mesos i a la meva néta Jana que el dia 12 va fer 10 deu mesos.

La Clementina va veure un dia, des de el cel, com una colla de castellers feia un gran castell humà.

Va pensar que els animals també ho podrien intentar.

Així que va reunir-se amb els seus amics i els hi va explicar la idea.

"Mireu, per fer la pinya, hem de trobar força companys i quan més forts siguin millor: Pelut, porta'ns trenta porquets senglars com tu amb els seus germans grans i amics; Musselina, el mateix et dic. La resta porteu, cada un, cinc companys de la vostra mateixa espècie.
La columna l'aixecarem de manera que els mes grans i forts estiguin a baix i a mesura que pugem hi hauran els mes lleugers i petits. L'enxaneta serà el Martinet Menut."

Quan van ser-hi tots es van organitzar per fer un gran castell.

Van entrenar-se dies i dies. De tant en tant queien, però no es feien mal.

Finalment, van aconseguir carregar un castell de 8 pisos que va ser tot un èxit.

El dia que es va celebrar a Valls la gran festa dels castellers, es van presentar tota la colla i davant del públic que omplia la plaça, van fer el seu fantàstic castell.

Els aplaudiments van ser atronadors. Tot el món en va parlar del que va passar aquell dia.Un fet que no s'havia vist mai en lloc.

El iaio Ramon, 16 d'abril de 2013

2 comentaris:

Carme ha dit...

Gràcies pel somriure d'aquest conte... una bona manera de començar el dia. :)

Josep Lluis ha dit...

Molt bé per a la fauna amiga. M'hagués agradat estar a Valls aquell diz.