Etiquetes

dijous, 30 de maig del 2013

"VADE RETRO"... (però retro, retro, retro...)

 
Textos publicats un dia d'aquest mes de Maig de 2013 a la premsa espanyola:

"Tras un año sin exorcista, el arzobispado de Madrid estudia la posibilidad de formar a sacerdotes que puedan realizar este antiguo ritual y atender, así, el aumento de demanda que llega a las 69 diócesis españolas, de las que sólo un 26 por ciento cuenta con exorcista oficial. El cardenal arzobispo de Madrid, Antonio María Rouco Varela, es el encargado de designar a los sacerdotes de la diócesis que recibirán una formación específica que les capacite para practicar exorcismos."

"Según el «Rituale Romanum» del exorcismo, los signos que identifican a una persona poseída por Satanás son «hablar idiomas desconocidos, expresar cosas lejanas u ocultas, mostrar una fuerza física que no se corresponde con la realidad de la edad o del estado de salud, así como mostrar una vehemente aversión hacia Dios, la Virgen, los Santos, la Cruz y las imágenes sagradas»."


"Mucha demanda
Hernández Urigüen celebra que Rouco Varela haya decidido designar sacerdotes para esta función, ya que «ahora mismo hay mucha demanda» de estos rituales y la ausencia de un exorcista en Madrid «era muy llamativo». «Ojalá en todas las diócesis cunda este ejemplo». «Satanás existe y actúa», advierte este teólogo que subraya que, «cuando hay crisis de fe», el diablo «avanza», pero señala que «no hay que tener miedo si uno está cerca de Dios y procura llevar una vida coherente»."



No pot ser, vaig dir-me, fregant-me els ulls... però és. Aquestes línies publicades a la premsa ara fa uns dies semblen escrites en temps medievals. Qualsevol dia, aquesta gent intentarà reinstaurar el Tribunal de la "Santa Inquisición" i vist com van les coses  no s'ha de descartar la promulgació d'una llei en aquest sentit.

Quina "mala fe" la dels que, aprofitant la debilitat mental d'algunes persones afectades per determinades malalties, els hi fan creure que estan posseïts pel dimoni i els sotmeten a rituals propis de l'Edat de Pedra en contes de conduir-los a metges especialistes pel seu tractament.

 Encara recordo el que amb menys de set anys ens explicaven les monges respecte al dimoni, l'infern, el purgatori i el llimb al que hi anaven els nens que morien sense batejar perquè no podien entrar al cel per aquest fet . Recordo la por i la impressió que tot allò em produïa, quan a més, acompanyaven les seves paraules amb estampes on es veia en Pere Botero rodejat de calderes plenes de gent cridant i amb foc per tot arreu.

Quan el meu cervell va ser capaç de discernir, vaig pensar que tot allò no podia ser veritat de cap de les maneres i que només podien empassar-s'ho o bé criatures petites o persones grans amb serioses dificultats per raonar amb un mínim de lògica.

Van passant els anys i  la comèdia continua finançada tant pels que la volen com pels que no la volen i la corresponent partida dels pressupostos generals de l'Estat, d'uns deu mil milions d'euros, està al marge de retallades. No tinc paraules... a veure si és que estic endimoniat?

5 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

És altament preocupant... qui sap si quan hauran acabat de demostrar que el català no existeix... aleshores, com que tots parlarem un idioma desconegut i tots estarem endimoniats i o bé ens exhorcistaran (es diu així?) o potser en cremaran per bruixes a tots... si és que no aconseguim escapar-nos abans, d'aquest país. Cosa que espero.

Ramon ha dit...

CARME Penso que cal buscar el nostre espai vital lluny de supersticions i fanatismes, que produeixen cretinització i odi , és a dir un autèntic "infern"

Emili ha dit...

Doncs atenent el que diu el "Rituale Romanum" potser hauran d'exorcitzar a l'Aznar. Reuneix bastants dels requisits. Parla idiomes desconeguts: ...ni tan sols de siñes vivim... lantelamen del mon...(*) També expressa coses llunyanes i ocultes, això és prou evident. En quan a la força física, "está en ello" (no sé quants milers de flexions diaries). Respecte a l'aversió a Déu, de moment la sent cap a Catalunya, però començant per la Moreneta vés a saber on pot arribar.

Per altra banda, veient-lo i escoltant-lo li dones la raó a Hernández Urigüen quan diu que "Satanás existe y actúa".

(*) YouTube: l'Aznar destrossant la llengua catalana.



Josep Lluis ha dit...

Si els fills de puta volessin no veuriem mai el Sol.

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: Una mica al fil del teu comentari, una curiositat: l'altre dia, a Ciutat Vella vaig veure en un aparador un rètol que deia: "Les putes fem saber que no som les mares dels que ens governen"...