Etiquetes

divendres, 16 d’agost del 2013

UNA BROMA UNA MICA PESADA


Conte dedicat al meu nét Albert que avui fa quatre anys i set mesos i a la meva néta Jana que el passat dia 12 va ver un any i dos mesos

Uns quants dels amics dels últims contes van anar a passar uns dies de vacances a un bosc que hi ha a prop d’una bonica platja de la Costa Brava.

Eren la gavina Clementina, l’esquirol Oriol i la guineu Musselina.

Un dia, després de dinar, l’Oriol els hi va dir a les seves amigues:

-I si li féssim una broma a algun estiuejant per divertir-nos una mica?-

De seguida es van posar d’acord i en un moment estaven preparats al passeig marítim del poble més proper.

Van escollir per la broma un home que passejava tranquil·lament amb un barret de palla.

La gavina Clementina va aixecar el vol i es va tirar en picat sobre el barret del vianant i amb el bec se’l va emportar cap al cel.

L’home, sorprès i una mica espantat es va quedar badant mirant amunt. En aquell moment, l’esquirol Oriol va pujar per la cama dreta de l’home fins a descordar-li el cinturó. L’home que seguia caminant, qual li van caure a terra els pantalons va perdre l’equilibri i quan estava a punt d’anar a parar a terra, va aparèixer la guineu Musselina que se li va posar a sota L’home va quedar a cavall de la guineu que va començar a córrer a tota velocitat. L’home no sabia que li passava: sense barret, amb els pantalons descordats i cavalcant sobre una guineu.

Després d’una llarga carrera, la Musselina va aturar-se en sec; just en el moment que en el cel apareixia la Clementina amb el barret de palla al bec. Amb la mateixa rapidesa que li va treure del cap li va col·locar. La guineu va sortir corrents sense l’home que es va posar a mirar el cel on la Clementina volava i volava.

En aquest moment l’Oriol , escalant per la cama de l’home li va a tornar a cordar el cinturó.

En pocs segons l’estiuejant es trobava passejant com si res. No sabia que li havia passat. La qüestió és que va estar algunes nits sense poder dormir.

Mentrestant, els bromistes reien recordant les cares que anava fent aquell bon home.

Tot plegat una broma una mica pesada que van decidir no tornar a repetir, almenys, de moment.

El iaio Ramon, 16 d'agost de 2013

Imatge: Internet

2 comentaris:

Josep Lluis ha dit...

L'home amb barret de la foto que es mira als peus, és un bon reflex de la broma dels tres amics animalons. Per sort el conte acaba feliçment, gràcies a la inventiva del seu autor.
Felicitats als nens.

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: Gràcies per la felicitació i el comentari