Etiquetes

dissabte, 12 de juliol del 2014

EL NIU DE LA CIÈNCIA



Relat verídic dedicat a la meva néta Jana, que avui fa vint-i-cinc mesos i al meu nét Albert que el passat 16 de gener va fer cinc anys.

L’Albert des de ben petit ha estat un gran observador.

Entre les coses que més el fascinen hi ha la natura: els animals i les plantes d’una manera especial.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona (El Museu Blau) té un “niu de ciència” en el que nens i nenes fins a 6 anys poden experimentar lliurement amb materials diversos: fòssils, pells d’animals, ossos, minerals, diferents espècies de crustacis, etc.

Disposa també d’un microscopi, on els petits poden veure els detalls més curiosos de diversos insectes i petits amfibis que estan preparats per a ser observats. Una secció de llibres sobre temes de ciències naturals arrodoneixen aquest singular “niu”.


Un dia, amb els seus iaios Montse i Ramon, l’Albert va poder gaudir del niu. Li va agradar tant que va consumir dos torns (cada torn és de mitja hora).


No va deixar de mirar i tocar totes i cada una de les moltes coses que va trobar-hi, microscopi i llibres inclosos.


En sortir, va voler expressar en el llibre de firmes la seva satisfacció.


Segur que la seva curiositat innata anirà creixent amb ell, i això li permetrà conèixer a fons tot allò que ja ara l’enamora.


Per cert, la Jana, que també és molt observadora i una "fan" incondicional del seu germà, penso que no tardarà molt en demanar una visita al Museu Blau.



El iaio Ramon, 12 de juliol de 2014

2 comentaris:

fanal blau ha dit...

Quin goig que tingui aquesta fascinació per la natura i tot el que l'envolta! i que bé i quina sort que tingui uns avis que també sàpiguen transmetre-li i encomanar-li!
:)

Ramon ha dit...

FANAL-BLAU: Gràcies pel comentari. El cas de l'Albert és d'aquells que si un dia arriba a ser un bon científic o naturalista,tothom que el coneix dirà: "Des de que era molt petit ja apuntava maneres"