Etiquetes

dimarts, 16 de juny del 2015

QUAN L'ARQUITECTURA ÉS ART


Quan passes per davant d'aquest edifici que la UPF ha construït al campus de la Ciutadella, situat en el xamfrà dels carrers Wellington i Ramón Turró, davant del parc de la Ciutadella i del Dipòsit de les Aigües, és impossible no aturar-te en sec per contemplar la seva bellesa.

L'autor és Juan Navarro Baldeweg (Santander, 1939) doctor en Arquitectura per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid, de la qual és catedràtic de Projectes Arquitectònics.

L'edifici acull les necessitats de diferents centres i instituts de recerca de l'àmbit de les ciències socials i humanes i els despatxos dels serveis administratius relacionats amb la gestió de la recerca a la Universitat.

La part més espectacular de l'edifici són els "brise-soleils" o persianes ombrel·la d'alumini lacats en vermell , col·locats a l'interior i l'exterior de la cantonada transparent per amenitzar l'espai, que provoquen un joc de llums i ombres, alhora que controlen la radiació solar. Aquesta gran gelosia d'alumini reprodueix elements de formes orgàniques.

Barcelona està plena d'edificis que són veritables obres d'art: antics i moderns, més o menys grans, destinats a funcions diverses. Els barcelonins, quan caminem com els turistes, amb el cap aixecat, descobrim cada dia nous detalls en edificis fins i tot centenaris pels que, sovint, hem passat moltes vegades.