Etiquetes

divendres, 6 de gener de 2017

NIT DE REIS

 

El gran Josep Maria de Sagarra explica d'aquesta manera els seus records de la nit de Reis en les seves "Memòries": “aquella solemnitat representava per a mi una tan fúlgida meravella, que em semblava impossible que la pogués viure i la pogués pair sense que se me’n ressentissin els ossos o alguna part més delicada del cos. […]

La meva nit de Reis, amb les seves agudes i argentines trompetes, molt superiors a les que acompanyen la cadira gestatòria dels papes, i amb els seus pifres angèlics, mig entreescoltats per mi en un insomni nerviós, avui, a cinquanta-cinc anys de distància, puc assegurar, sense por d’equivocar-me, que no era una filfa, sinó un moment autèntic.

La gent es pensa que hi ha altra mena de nits més importants a la vida, quan el fetge respon com a fetge i la vanitat com a vanitat; quan la fofa estupidesa de la carn s’ha begut una a una les gotes tornassolades que tremolen en la teranyina intacta de l’absoluta bona fe.


En aquest món els vius s’equivoquen. Jo crec que la gran jugada, la gairebé divina, els homes només la podem aconseguir en la il·limitada fecunditat de la innocència. Per això estic convençut de la meva nit de Reis; la dels quatre, la dels cinc, i potser la dels sis anys i tot.”No cal dir res més!

Fotos: Els meus néts a la cavalcada d'ahir a Barcelona.

1 comentari:

José Luis ha dit...

Efectivament, no cal dir res més.
Penso que qualsevol amb un mínim de sensibilitat s'identifica amb les paraules de en Sagarra sobre la nit de Reis.
Has escollit bons textos per les il·lustracions dels teus néts.