Etiquetes

dijous, 22 de juny del 2017

PARAULES, PARAULES, PARAULES


Cada dia es parla de la misèria i la fam que hi ha al món, de les guerres, dels refugiats.

Aquí, al primer món en parlem molt d'això. Tertúlies, articles, programes, bla bla bla. 

També hi ha persones i organitzacions que parlen poc i treballen molt i molt durament per millorar la situació. Per a ells tota l'admiració, la gratitud i el reconeixement més gran.

Repassant coses publicades a la premsa farà ara dos anys, he retrobat aquests dos grans "anuncis". Un del Vaticà sobre els refugiats i l'altra de l'ONU sobre la fam i la pobresa. Dues autoritats "premium"; la primera en l'àmbit religiós i la segona en l'àmbit polític. 

A punt d'entrar a la segona meitat del 2017, tots sabem que ni el que va dir el Papa ni el que va dir l'ONU s'ha produït i el que és pitjor, segurament no es produirà ni a curt ni a mitjà termini.

Setembre de 2015:

"El papa Francesc va fer una crida ahir que “cada parròquia” d’Europa aculli una família de refugiats, i va anunciar que les primeres a fer-ho seran les dues del Vaticà. “Davant la tragèdia de desenes de milers de refugiats que fugen de la guerra i de la fam i que han emprès el camí cap a l’esperança, l’Evangeli ens crida, ens demana ser a prop dels més febles i abandonats”, va recordar durant la pregària de l’àngelus.

En aquest punt, i davant la proximitat del Jubileu de la Misericòrdia, el Papa va llançar una “crida a les parròquies, les comunitats religioses, els monestirs i els santuaris de tot Europa perquè expressin la concreció de l’Evangeli i acullin una família de refugiats”. Es tracta, va explicar, d’“un gest concret” que haurien de fer totes les parròquies. “Començant per les de la meva diòcesi de Roma”, va dir. Per això, es va dirigir als bisbes d’Europa, perquè les seves diòcesis donin suport a la seva crida."



Setembre 2015

"Eradicar la pobresa i la fam: objectius mundials per al 2030

L'ONU aprova 17 noves metes per combatre les desigualtats al planeta

Quan arrencava el segle XXI, l’ONU va impulsar 8 Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni. Entre altres coses, proposaven reduir a la meitat la pobresa extrema i la fam l’any 2015. Esgotat el termini, la majoria de les fites han quedat a mig camí. Ara el món es compromet amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. Les noves metes s’han estat negociant en un procés obert de tres anys, apel·len a tots els països (no només als pobres) i posen èmfasi en les qüestions mediambientals. Una agenda mundial per al 2030 que compromet a tothom per construir un món millor."

La llista de referències que constaten les mentides que es diuen cada moment per part de personalitatst i institucions que porten l'etiqueta d'honorables, responsables, veritables, excel·lentíssims, reverendíssims, etc. etc. es faria inacabable i molt pesada, a més de deixar-nos la moral per terra, si és que encara no la tenim.