Etiquetes

dilluns, 18 de desembre del 2017

"EL HOMBRE ES FUEGO, LA MUJER ESTOPA, VIENE EL DIABLO Y SOPLA"


Sexe i dimoni. Aquest refrany el deia la meva iaia a casa quan es parlava d'alguna parella que havia fet "Pasqua abans de Rams". Una manera de dir: "Ja se sap. Aixó ha passat, passa i passarà sempre donada la naturalesa humana".

Aquests dies, l'allau de notícies relacionades amb assetjaments sexuals i el que ha dit el Papa de Roma sobre la identitat del dimoni, ha provocat que em vingués al cap el refrany esmentat.

Sobre el dimoni, aquestes són algunes de les coses que acaba de dir el Papa:

"Con el diablo no se puede hablar. Si empiezas a hablar con él, estás perdido, es más inteligente que nosotros, te abate y te hace un lío en la cabeza...

"El diablo es uno de nuestros conocidos"

"El diablo, tiene nombre y apellidos y entra en nuestras casas, indicó.

"Es educado, charlatán y pesado".


Impossible que no es disparin imatges virtuals imaginant un senyor educat bufant entre un home i una dona provocant que s'emboliquin. Impossible no pensar en les dotzenes de persones conegudes, de tots els àmbits, que són educades, xerraires i pesades com a portadores del mal: capellans, advocats, agents d'assegurances, financers, metges, taxistes...potser jo mateix...

En fi, que una vegada més, l'Esglèsia mostra la seva capacitat de provocar. En alguns la sorpresa respectuosa i en altres la sàtira més descarnada.

Sobre la fogositat de l'home i la combustibilitat de la dona, que cada un pensi el que vulgui.