Al mig d'una plaça, en un passeig, al costat del mar, d'un riu o d'un estany; en un parc, en uns jardins...les escultures sempre m'han semblat un element molt enriquidor.
A vegades pel seu valor artístic o estètic i altres també per la seva capacitat de recrear situacions o sentiments.
Si porto la càmera a sobre no em resisteixo a fotografiar-les.
Amb un petit recull de fotos, he muntat aquest vídeo:
Doncs jo reconec que m'acostumen a passar força desapercebudes. No m'hi fixo massa, per no dir gens! I això que quan m'hi fan fixar i, sobretot, me n'expliquen la història acostumen a prendre una nova dimensió i valor!
PORQUET: T'explico la història de les escultures de la foto principal: Es tracta d'un monument que consta de quatre figures de bronze, situades molt prop del port esportiu de Santander. En aquesta foto només en vaig recollir dues. Les escultures són quatre nens, un dempeus mirant cap al mar, dos asseguts i un altre llançant-se al mar. A terra hi ha una placa commemorativa. Representen uns personatges típics d'allà anomenats "raqueros": Eren nens pobres o sense llar que subsistien amb les monedes que els tiraven els turistes al mar. En la seva època (finals del segle XIX i principis del XX) es va convertir en un espectacle veure com es llançaven al mar a recuperar les monedes... !brutal!, no?.. Temps de crisi i misèria moral.... aproximadament com ara mateix.
5 comentaris:
Doncs jo reconec que m'acostumen a passar força desapercebudes. No m'hi fixo massa, per no dir gens! I això que quan m'hi fan fixar i, sobretot, me n'expliquen la història acostumen a prendre una nova dimensió i valor!
PORQUET: T'explico la història de les escultures de la foto principal:
Es tracta d'un monument que consta de quatre figures de bronze, situades molt prop del port esportiu de Santander. En aquesta foto només en vaig recollir dues.
Les escultures són quatre nens, un dempeus mirant cap al mar, dos asseguts i un altre llançant-se al mar. A terra hi ha una placa commemorativa. Representen uns personatges típics d'allà anomenats "raqueros": Eren nens pobres o sense llar que subsistien amb les monedes que els tiraven els turistes al mar. En la seva època (finals del segle XIX i principis del XX) es va convertir en un espectacle veure com es llançaven al mar a recuperar les monedes... !brutal!, no?.. Temps de crisi i misèria moral.... aproximadament com ara mateix.
Afegitó: L'autor d'aquest conjunt d'escultures és el santanderí José Cobo Calderón. Crec que és de justícia fer-ho constar.
Això, això és el que m'agrada! La història que hi ha darrere les escultures!!! Ara sí que guanyen valor! Gràcies, Ramon!
Precioso, a mi estos lugares me encantan...cuanto arteeeeeeeeee.
Mi abrazotedecisivo Ramón
Publica un comentari a l'entrada