Etiquetes

dimarts, 23 de març del 2010

LA LLUM "PRIMAVERA" DE LA COSTA ALACANTINA




L'informació:
Altea
Font: Enciclopèdia Catalana
Municipi de la Marina Baixa en una estreta plana litoral del vessant de les serres bètiques valencianes.
Al llarg del s XIX i fins el 1960 la població s'estancà i sofrí una emigració massiva al nord d'Àfrica i a l'Amèrica del Sud, i des del 1960 la població ha augmentat a causa del turisme. El turisme ha assolit una gran importància. Gràcies a aquesta activitat, gairebé un 70% de la població activa es dedica als serveis. Dins el terme municipal es troben, l'antic castell de Bèrnia i els despoblats d'Albalat d'Altea i de Benasquer. El port, construït entre el 1933 i el 1956, consisteix en una escullera angular paral·lela a la costa; el tràfic comercial hi és negligible. És travessada per l'autopista de València a Alacant. Hi ha un dels campus de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.
Una cançó: Quisiera Ser, del Duo Dinámico, guanyadors d'un Festival de Benidorm (proper a Altea)


2 comentaris:

josep lluis ha dit...

Un bon set de quatre fotos que contagien el que tu dius, llum i primavera i una música per la nostàlgia.
Quan vaig estar allí em va sorprendre el desenvolupament turístic, al meu entendre fora de lloc, però es clar, ara cadascú amb el seu poble fa el que vol. Fins i tot als de Barcelona sel's hi ha ficat entre banya i banya reformar la Diagonal.

Assumpta ha dit...

M'agrada moltíssim aquesta cançó del Duo Dinámico, per mi és una de les millors que tenen ;-)) i les fotos són una preciositat però, especialment la tercera és maquíssima!! :-)