Etiquetes

dilluns, 22 de novembre del 2010

Nivell ERNEST LLUCH




Aquests dies es parla del 10é. aniversari de la mort de l’Ernest Lluch. El primer que m’ha vingut al cap és el record de l'impacta que em va produir la notícia del seu assassinat i la multitudinària, ” intensa” i emotiva manifestació que es va fer a Barcelona immediatament després.

Seguidament, se'm fa ben present la personalitat d’aquest polític, la seva dimensió humana i cultural. Intel·ligent, treballador, competent i humil. Lluitador en temps més que difícils, per la llibertat, l' igualtat i per l' autèntica pau entre les persones, fos quin fos el seu origen, estatus i manera de pensar.

Avui dia, que enyorem un major nivell en els membres de la classe política, potser seria bo que a més de recordar-lo, l’Ernest esdevingués una referència, no solsament pels polítics, sinó per la societat en general.


2 comentaris:

josep lluis ha dit...

Jo crec que a totes les persones de bona voluntat ens va copsar aquell fet. ("Ustedes que pueden, hablen" Gemma Nierga dixit). Recomano visitar la Biblioteca Pública de Vilassar de Mar que du el seu nom, guardo material que facilita la Fundació Ernest Lluch, textos i audiovisuals. Des de aqui m'afexeixo al seu record i un homenatge.

Ramon ha dit...

JOSEP LLUIS: M'apunto lo de la visita a la Biblioteca de Vilassar de Mar. Recordo també les tetúluies en el programa de radio de la Gemma Nierga, entre l'Ernest i en Fabià Estapé (el seu mestre) en les que també hi participaven el Santiago Carrillo i l'Herrero de Miñón...tot un nivellàs.