Etiquetes

dimecres, 9 de març del 2011

Micro biografia: HIPÓCRATES






Hipòcrates metge.grec,nascut l'any 460 a.C.

Aprengué del seu pare la ciència de la medicina. Fou el primer que separà la ciència de la religió.

Obres: Sobre la medicina antiga, Aires, aigües, llocs, Pronòstic, Règim de les malalties agudes, Epidèmies I i III, Fractures,Articulacions, Aforismes.


Hipòcrates establí les bases de la ciència mèdica i fixà, com a principis bàsics de la seva doctrina, el caràcter natural de totes les malalties, la teoria dels quatre humors, la importància del pronòstic, en el doble vessant diagnòstic i pronòstic, una etiologia basada en el medi ambient i en el règim alimentari i el criteri que declarava, com a finalitat última de la medicina, la curació del malalt.

Per a ell la base de l'art mèdica està en la unió de l'experiència i de la raó i el reconeixement de la malaltia un procés tan llarg con fos necessari. Tot plegat féu que durant molts segles la ciència de la medicina grega no arribés a ésser superada.


2 comentaris:

josep lluis ha dit...

Aquest tipus de gent savia...es que no s'haurien de morir mai. Els hi hauriem de fer un monument a cada cantonada dels nostre carrers i camins.

Ramon ha dit...

Imaginar aquest gran metge-savi vivint avui dia amb els medis tecnològics actuals...ves a saber si algunes de les malalties incurables ja no existirien.