Etiquetes

dimecres, 13 d’abril del 2011

Micro biografia: ARQUÍMEDES




Arquimedes de Siracusa (287 aC - 212 aC) va ser un matemàtic, astrònom, filòsof, físic i enginyer grec. És considerat un dels científics més importants de l'antiguitat clàssica.

Usà el mètode d'esgotament per calcular l'àrea sota l'arc d'una paràbola amb la sumatòria d'una sèrie infinita, i va donar una aproximació extremadament precisa del nombre Pi També va definir l'espiral, fórmules per als volums de les superfícies de revolució i un enginyós sistema per expressar números molt llargs.
Arquimedes va provar que l'esfera té dos terços de volum i superfície del cilindre (incloent les bases d'aquests), la qual cosa va considerar el més gran dels seus descobriments matemàtics.

Ja de molt jove, aquest savi em va caure molt bé. Serà per allò del crit de "Eureka" que ens explicaven a l'escola o per allò de "doneu-me una palanca i aixecarè el món"....NO!. Segur que va ser perquè em va fer entendre que un vaixell de ferro de milers de tones flotès i una boleta petita també de ferro no!.
Imatge: Internet

1 comentari:

josep lluis ha dit...

Tens raó, aquesta gent eren uns genis-savis d'excepcional nivell. Mel apunto a la llista dels que no s'haurien de morir mai.