Etiquetes

dilluns, 11 d’abril del 2011

Micro biografia: MARC VITRUVI



Marc Vitruvi Polió

Segle I a. de C.) Arquitecte romà, autor de tractat Sobre l'arquitectura. Va viure durant l'època de Cèsar i August.

Autor del tractat sobre arquitectura més antic que es conserva, "De Architectura".
És l'única obra d'aquestes característiques que es conserva de l'Antiguitat clàssica. Conegut i empleat en l'Edat Mitjana, l'edició del tractat de Vitruvi a Roma en 1486 va oferir als artistes del Renaixement, imbuïts de l'admiració per les virtuts de la cultura clàssica tan propi de l'època, un canal privilegiat mitjançant el qual reproduir les seves formes arquitectòniques. "Els seus cinc ordres -va escriure Bradbury- van construir Itàlia i segueixen construint-la encara".


Imatge: "L'home de Vitruvi" : dibuix de Leonardo Da Vinci amb anotacions anatòmiques, realitzat a partir dels continguts dels tractats d'arquitectura d'aquest extraordinari arquitecte de l'antiguitat.

3 comentaris:

josep lluis ha dit...

No en tenia ni idea d'aquest senyor, ni de que fos tant important. Sempre havia cregut que el famós dibuix de Leonardo era de collita pròpia i recollia els seus propis coneixements d'anatomia.
Sempre s'aprén alguna cosa. Gràcies

Mediterráneo ha dit...

Es una obra espectacular, cuantas proporciones juntas. Habrá algún estudio de las proporciones de los sentimientos?

Me perdí un tiempo! :P

Me alegra ver que sigues por aquí.

Besos!

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: Jo el vaig descobrir una m ica per casualitat i la seva relació amb el famós dibuix també va ser un doble descobriment.

MEDITERRANEO: Bien hallada. Sobre las dimensiones de los sentimientos, creo que algunos "expertos" en el tema lo han intentado sin conseguirlo, jeje.