Etiquetes

divendres, 11 de maig del 2012

ELS GEGANTS






Quan en una festa popular s'escolten les gralles i els tambors i apareixen els gegants, es crea un escenari màgic, de conte. Tots, grans i petits, passem a formar part d'un decorat propi del món de Gulliver.

A Catalunya l'activitat de les agrupacions geganteres és molt intensa. Milers de persones dediquen el seu temps d'oci a aquesta antiga tradició d'una manera entusiasta.

En les desfilades es pot veure l'avi guiant els gegants, els fills i les filles portant-los, no sense esforç i els néts i les nétes tocant els tambors o les gralles. Belles tradicions que, per sort, gaudeixen a casa nostra de bona salut...i que per a molts anys!.

 

2 comentaris:

Josep Lluis ha dit...

Es veritat, quin toc de màgia quan apareixen els gegants! Junt amb els castellers, son tradicions nostres de les que afortunadament encara podem gaudir. Confiem que així sigui en el fosc futur que ens pinten.

El porquet ha dit...

És un fet que no deixa de sorprendre'm. Que en aquests temps que vivim els gegants continuin gaudint de bona salut i acceptació de la mainada no deixa de causar-me sorpresa. Potser al final sí que hauré de creure que tenen alguna cosa de màgica (és que, a mi, amb sinceritat, mai em van despertar massa simpaties els gegants... jo crec que em feien por de menut).

A tot això, vull afegir, que estic molt orgullós que aquesta tradició tan nostra i tan antiga es mantingui amb aquesta bona salut!