Etiquetes

diumenge, 10 de juny del 2012

FEM FESTA - FEM PARAL-LEL

 
M'agraden les festes populars dels Barris de Barcelona. 

Fa dos anys, al  Poble Sec, es va fer sota aquest títol, "Fem barri, fem Paral-lel", la primera edició.

Es talla al trànsit l'avinguda i s'omple de estands de les Associacions que existeixen en aquest barri.

Es munten tres o quatre escenaris on durant tot el dia es fan actuacions de música i dansa, principalment.

A les sales d'alguns teatres emblemàtics del Paral-lel es fan actuacions i el preu de les funcions normals es dona amb descomptes importants.

L'afluència de gent és notable; l'ambient, festiu i molt agradable.

Per parlar de la meva experiència d'aquest passat 9 de juny, diré que durant el matí vaig presenciar tres 
actuacions a El Molino:

La primera. una cantant sensacional, Rosalia va dir que es deia,  acompanyada per un bon guitarrista i dues noies "palmeres" va interpretar cançons que estan també en el repertori de la Silvia Pérez Cruz i de la Maite Martín. També va cantar per buleries i finalment, una versió aflamencada del conegut tango "Volver". Una veu excepcional i una manera de interpretar colpidora.

A continuació el quintet de metall del Conservatori del Liceu va oferir diverses peces prou conegudes d'òpera i de bandes sonores de pel-lícules.

Finalment, el gran pianista de jazz Ismael Dueñas va oferir un recital ple d'art i originalitat que va fer les delícies del públic assistent.

Després de dinar en un bar-restaurant del carrer Vila-Vilà i continuar passejant amunt i avall del Paral-lel, vaig entrar al Molino a veure l'espectacle "Live in Burlesque", que comento en el bloc "Troballes".

Tot plegat un dia rodó en un barri en el que molts dels seus veïns, li dediquen temps i esforç per que llueixi cada dia millor.

Us recomano el bloc d'una d'aquestes persones, dedicat al Poble Sec: "Un balcó al Poble Sec" de l'escriptora Júlia Costa.
 
 
 
Back to the days by Ismael Dueñas Trio on Grooveshark




3 comentaris:

Josep Lluis ha dit...

Home! El Poble Sec és un barri com Déu mana. Segueix tenint el "sabor" de sempre. Veig que vàreu aprofitar el dia. Ja saps de qui és fill l'Ismael Dueñas, no?

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: Ho vem passar força bé. A més de la sorpresa del concert del Ismael, vam tenir l'oportunitat de saludar els seus pares i al seu fill.

El porquet ha dit...

Fa molts anys hi havia passat per les festes del Poble Sec. Ara fa molts anys que no hi poso els peus... tens molta raó en que un dels millors ambients que es pot gaudir a Barcelona és, precisament, el dels barris i les seves festes majors.

Veig que vas passar un gran dia!