Etiquetes

dimarts, 5 de juny del 2012

L'ATZAR - (Reflexions d'estar per casa)

 

Sembla que cada persona, resulta de la unió d'un sol espermatozou i d'un òvul, ambdós únics i irrepetibles.

 Si tenim en conte que en l'acte que es va originar la meva vida, hi havia entre 120 i 600 milions de espermatozous que participaven en la "carrera" per fecundar aquell òvul, vol dir que milions es van quedar fora de joc i van morir sense aconseguir la glòria.

 Si en contes d'haver guanyat la carrera aquell espermatozou, hagués sigut un altre d'aquells milions, jo no hagués nascut mai. De fet, he estat sense néixer uns 4.000 milions d'anys.

Però encara es més divertida la cosa. Si els meus pares no s'haguessin conegut jo tampoc hagués existit, i encara més, si el dia que em van concebre en contes de... per distreure's haguessin anat al cine, per exemple, tampoc estaria escrivint això ara ni mai.

L'atzar és doncs definitiu. La probabilitat de néixer és increïblement petita, però ves per on, l'atzar ho ha permès.

 Això que m’ha passat a mi, segur que també t’ha passat a tu. Per això cal considerar que viure, haver viscut, és, per sobre de tot, una qüestió de sort. Un privilegi.


  Es caprichoso el azar by Joan Manuel Serrat & Noa on Grooveshark

4 comentaris:

Josep Lluis ha dit...

Carai, quines reflexions!. Per cert, no crec que siguin d'estar per casa, ni molt menys. M'has tocat la fibra sensible amb la cançó de Serrat-Noa, és una de les meves preferides. La tinc al meu ranking des de el primer dia que la vaig sentir. Pell de gallina.

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: Realment la cançó és una meravella: música, lletra i intèrprets. És de les que no et canses d'escoltar-la.
Sobre el pensament, dir que l'he tingut des de molt jove i que de tant en tant, sense cap raó aparent, tor-na a venir-me al cap...gairbé sempre estant a casa.

Emili Prats ha dit...

Se li atribueix a Woody Allen la frase de que, si en algun moment ets sents deprimit, pensa que un dia vas ser el més ràpid, el més fort, i el més intel·ligent -al trobar el lloc adequat- entre centenars de milers, potser milions, d'espermatozoides. Per tant, res d'atzar, aquell dia vas ser el millor!!!

Ramon ha dit...

EMILI: Es veritat!. Una frase per millorar l'autoestima, jeje.