Etiquetes

dimecres, 13 de febrer del 2013

TOT DE PAGAMENT

 
"A partir de l'1 de maig, l'accés a les exposicions temporals del CaixaForum serà de pagament. Es tracta d'una nova política que revertirà els ingressos en l'Obra Social de La Caixa. Des del gener, ja s'han de pagar les visites guiades i les activitats a tots els centres."

Aquesta notícia que vaig llegir a finals del mes passat, va confirmant que tot, absolutament tot, tant els serveis públics de primera necessitat com els espais culturals i de lleure que fins ara eren d'accés gratuït, com aquest de La Caixa, seran de pagament.

He disfrutat moltes vegades de les exposicions temporals i actes de tota mena que s'han fet en aquest esplèndid espai i espero poder seguir fent-ho, però estic segur que moltes de les persones que he vist en dotzenes d'ocasions a les cues per entrar-hi deixaran d'anar-hi.

Quan tants que veuen reduits els seus ingressos a conseqüència del que està passant els hi treuen un dels entreteniments gratuïts més gratificants dels que podien gaudir: música, pintura, escultura, conferències, etc. etc. de molt bon nivell els hi mosseguen un troç del que els hi queda del que anomenem "qualitat de vida".

Està clar que encara tenim les Biblioteques,  els Centres Cívics i els horaris de lliure accés als Museus, però em temo que més aviat que tard tot passarà pel mateix adreçador.

Si, tristament fos així, a molta gent que ja no poden anar al cinema ni al teatre i que tenien i tenen encara  algunes d'aquestes possibilitats, només els hi quedarà la "caixa tonta", ei!, si no s'inventen un "cànon per aparell", cosa de la que també s'ha parlat.

La foto és d'aquest estiu passat. Correspon a un detall de l'accés al Pati Anglès del CaixaForum de Barcelona, on al bon temps es fan interessants actuacions musicals a l'aire lliure.

2 comentaris:

Josep Lluis ha dit...

Estic d'acord amb tu. Anem endarrera com els crancs. Però també he sentit que en alguns casos els clients de l'entitat podràn entrar de franc. Ja veurem!

Ramon ha dit...

JOSEP LLUIS: Endarrera com els crancs i amb les potes enfonsades en el fangar..."cornuts i anar pagant el beure i el caviar d'alguns"