Etiquetes

divendres, 10 de maig del 2013

ELS NOMS DELS CARRERS



M'agraden els noms dels carrers de la Barcelona vella.

Avui, fent el trajecte des de el Pla de l'Os fins al Parc de la Ciutadella, travessant pels carrers Boqueria i Princesa, m'he entretingut a retratar uns quans rètols d'aquests antics i venerables carrers.

5 comentaris:

Sara ha dit...

jejejejejeeje, buen cartel si señor y patearlas todo un ejercico físico y emocional, seguro que si.
Buen fin de semana Ramón y mi abrazotedecisivo

Júlia ha dit...

Quins noms més evocadors...

Josep Lluis ha dit...

Molt macos aquests.
A mi m'agraden tres que hi hàn junts a prop de la Rda. S. Antoni, que diuen: Plaça del Dubte, Plaza de la Duda i Calle de la Duda.

El porquet ha dit...

A Nou Barris n'hi ha un que sempre m'ha fet molta gràcia (o molta pena, la veritat és que no ho sé). Es diu Carrer de l'Esquirol Volador... sí, sí, tal com sona.

Vaig buscar-ne la història i resulta que es van adonar que ja hi havia un carrer de l'Esquirol a Barcelona i, per a distingir-lo, li van posar Esquirol Volador. Un fart de pensar que es deurien fer!

Per cert, si t'interessa el tema de l'origen dels noms dels carrers de Barcelona et recomano que facis un cop d'ull aquí

http://www.bcn.cat/nomenclator/

Ramon ha dit...

PORQUET: Gràcies per l'enllaç. És un tema que m'agrada molt; potser perquè de ben jove em va cridar l'atenció que, dintre del meu barri d'origen, el "xino" de Barcelona, els carrers on s'exercia més la prostitució tenien, gairebé tots, noms de Sants i de Santes a més d'alguns, com el carrer de les Arrepentides, que provovaven un veritable "xoc" còmic.