Etiquetes

dimarts, 16 de juliol del 2013

LA PRIMERA CLASSE ALS MAMÍFERS







 Conte dedicat al meu nét Albert que avui fa quatre anys i mig i a la meva néta Jana que el passat dia 12 va fer un any i un mes.

L’esquirol Oriol va convocar a tots els seus amics i coneguts mamífers per fer la primera classe per ensenyar-los a llegir.

A més de les guineus, altres esquirols, els porcs senglars i els conills, s’hi van afegir dos cavalls, dues ases, tres porcs, quatre gossos i dos gats.

La classe era prou gran però el guirigai que es va muntar va ser impressionant. A més com era ple estiu, feia una calor sufocant.

L’Oriol va pensar que d’aquella manera no es podia treballar. Tot i això va pensar també que no fer la classe decepcionaria als alumnes i fer-la els resultaria esgotador. Així que quan van estar tots a punt, els hi va dir. -Bé, la classe d’avui consistirà en ensenyar-vos només una sola lletra.

Els animals, van cridar plegats ¨OOOOOOO!!!

-Aquesta és la lletra que aprendreu avui, la “O”. És tota rodona i es pronuncia com ho acabeu de fer ara mateix. Els hi va dibuixar a la pissarra i els hi va fer repetir el so.

Ara, ja que fa tanta calor anirem al riu a banyar-nos i quan passi l’estiui hi tornarem.

Així ho van fer . Al cap d’una estona estaven tots fresquets i contents.

El iaio Ramon, 16 de juliol de 2013

Nota: Albert i Jana: Segurament aquest conte d'avui no us agradarà gaire. Penseu que la calor que està fent  te una mica la culpa de no que m'hagi sortit més entretingut.

Imatge. Internet

2 comentaris:

Josep Lluis ha dit...

Ohhh! De ben segur que els hi ha agradat mOOOOOOOOOOlt.

Per a molts anys a tots.

Ramon ha dit...

Gràcies, Josep Lluís.