Etiquetes

dilluns, 13 de gener del 2014

LA UTILITAT DE L'INÚTIL


En aquest curt reportatge que han projectat avui a la 2 ("Para todos la 2")-dura 5 minuts- l'intelectual italià Nuccio Ordine parla del contingut de la seva obra "La utilitat de l'inútil" que ha tingut una gran acollida.

Al meu parer, tot el que diu és més que encertat i estic segur que també ho pensa moltíssima gent. Tot i això, crec que és bo que aquests plantejaments es repeteixin i s'escampin per fer de contrapés als dels que pensen i actuen en sentit contrari, que també són moltíssims...


Foto mon-ra-mon: Claustre del pati de l'antic Hospital de la Santa Creu. Carrer de l'Hospital, Barcelona

5 comentaris:

Josep Lluis ha dit...

Molt interessant el missatge d'aquest professor. Estic d'acord amb el que dius. Dóna gust de veure que encara hi hà gent que té el cap ben moblat, en contraposició a tanta mediocritat que ens envolta.
M'ha agradat reconèixer a primera vista la foto del teu carrer i l'edifici aón està fet el reportatge.

Emili ha dit...

"Totalmente de acuerdo, José María" com li deia en Balmanya al Butanito.
Jo també sóc partidari del qué és "inútil". Potser perquè el qué és "útil" no s'em dóna bé, o mes aviat perquè comparteixo els valors que defensa aquest intel·lectual italià. Sort en tenim d'aquestes veus enmig d'un món tant materialista i mediocre. La llàstima és que, em temo, són molt poc escoltades.

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS I EMILI: Tots dos citeu en el vostre comentari la "mediocritat". Teniu raó. Pot ser que sigui per allò que repetiex en uns dels seus poemes Martí Pol:
"Són llargs els dies,
llargues les hores lentes,
i ara la gent creix massa
de pressa i tothom perd
el temps en ximpleries"

Xiruquero-kumbaià ha dit...

No per no ser nou és menys veritat: l'antiga contraposició entre el ser i el tenir.
Però sempre oportú de recordar-ho, com fa aquest professor, i de transmetre-ho, com encertadament has fet, i s'agraeix.

Ramon ha dit...

XIRUQUERO-KUMBAIÀ: El llibre sembla que ha sigut un èxit a Itàlia i a França. Tan de bo a casa nostra també ho sigui i que el seu vell missatge, com tu dius, vagi calant a tots els estaments de la nostra societat...a tots.