Etiquetes

dimecres, 12 de febrer del 2014

ON TOT ÉS DE TOTS




Conte dedicat a la meva néta Jana que avui fa 1 any i vuit mesos i al meu nét Albert que el passat 16 de gener va fer 5 anys.


Un dia, estaven els nostres amics animalons dinant plegats quan la gavina Clementina els hi va dir:

"Sovint passo volant per sobre de la Ludoteca que hi ha al Parc de la Ciutadella i m’aturo a mirar una bona estona. Està plena de nens i nenes jugant.  -Com a tants altres parcs -, em direu vosaltres. Sí, però amb una diferència. En aquesta Ludoteca les nenes i els nens juguen amb joguines que són de tots i cap joguina és de ningú. Tots les respecten i les comparteixen. Hi ha de tot: cubs i pales, bidons de plàstic, pilotes, estris de cuina, puzles de tota mida… a més dels gronxadors i tobogans, és clar.

Quan arriba l’hora de tancar la ludoteca, la noia que n’és responsable, toca una campana i crida “A recollir!”. Aleshores tots els nens i nenes porten totes les joguines a la caseta on queden guardades fins l’endemà.

Per cert, que alguna vegada he vist l'Albert i la Jana jugant allà. Ells no m'han vist a mi però quan llegeixin aquest conte ja ho sabran.

Pensava l’altre dia que el món seria molt millor si totes les coses fossin de tothom i tothom les gaudís, compartís i respectés. Ja sé que per ara això no és possible, encara que a la Ludoteca del Parc aquesta meravella es produeix cada dia. Aneu a veure-ho. Us agradarà."

Així que un dia d'aquests, a la ludoteca rebran la visita d'una guineu, un conill, un porc senglar, etc., etc. Esperem que els nens i nenes més petits no s'espantin gaire.

El iaio Ramon. 12 de febrer de 2014

4 comentaris:

Júlia ha dit...

Molt bonic!

Sara ha dit...

Al abuelo Ramón le cae la baba con sus nietecitos y no es para menos...precioso el regalo a Jana.
Mi abrazotedecisivo

Ramon ha dit...

JÚLIA: Gràcies!.

Ramon ha dit...

SARA: ¿Cómo lo sabes?, ja ja