Etiquetes

dilluns, 31 de març del 2014

ABANS HOSPITALS, ARA MERAVELLOSOS ESPAIS PER LA CULTURA I L'OCI.

L'any 1406 es va inaugurar a Barcelona l'Hospital de la Santa Creu, entre els carrers de l'Hospital i Carme; que passats quatre segles va ser substituït per l' Hospital de Sant Pau al carrer Sant Antoni Maria Claret. Aquest últim es va substituir l'any 2003 pel  Nou Hospital de Sant Pau, a poca distància de l'anterior.

El primer és un  conjunt arquitectònic gòtic que te 608 anys que actualment acull l'Escola Massana d'Arts i Oficis, la Biblioteca de Catalunya, la Real Acadèmia de Medicina i altres instal-lacions d'us cultural.






El segon és un conjunt modernista immmens que impressiona per la seva bellesa.
En el seu origen, trobem la figura de Pau Gil, director de la Banca Gil, que en el seu testament, va disposar liquidar la banca i destinar la meitat dels béns resultants de la liquidació a la construcció d'un «nou hospital» a Barcelona amb el nom de Sant Pau, dedicat a assistir pobres i que hauria de ser gestionat per una institució de prestigi reconegut.







Penso en totes les persones que han fet possible que ara podem gaudir d'aquests espais després d'haver complert la missió per la que es van crear. L'agraïment que sens dubte mereixen cal que vagi també acompanyat pel nostre respecte a un llegat que ha de perdurar temps i temps pel gaudi de les generacions que ens segueixin.

1 comentari:

Sara ha dit...

Esos claustros y fuentes de esos edificios majestuosos me encantan.Buenas tomas.
Mi abrazotedecisivo