Etiquetes

dissabte, 17 de gener del 2015

LA ELA I LA PEL.LÍCULA SOBRE STEPHEN HAWKING


Vaig assistir a la preestrena de la pel·lícula The Theory of Everything (La Teoria del Tot) que comento al meu blog Troballes. Es tracta de la biografia del famós científic, que pateix la malaltia d'ençà que tenia 21 anys.

Va organitzar l’acte de la preestrena la Plataforma d’Afectats per la ELA (Esclerosi Lateral amiotròfica) que lluita des de fa molt de temps per conscienciar a la societat d’aquesta greu malaltia i per aconseguir fons perquè els investigadors puguin treballar fins a l’obtenció d’un tractament que millori el pronòstic i la qualitat de vida dels que la pateixen, 

La plataforma diu textualment:

“40.000 españoles vivos, que ahora están sanos, terminarán teniendo una ELA”.

“La ELA tiene que ver con el sistema nervioso. Las neuronas encargadas del movimiento de los músculos se mueren y el cuerpo se va paralizando. Hoy no puedes utilizar una pierna, mañana un brazo… y terminas sin poder utilizar nada.

Us convido a visitar la seva web i l'entrevista que li van fer al 2013 a una persona encantadora, Isabel Rojas, afectada també per la ELA i que va participar el dia 15 d'aquest mes als Cinemes IcàriaYelmo. Per llegir-la feu clic aquí.

5 comentaris:

Josep Lluis ha dit...

Carai, sempre que ens arriben noticies sobre aquest tipus de malalties neurológiques degeneratives sen's possen els pels de punta. Aquest escrit teu i l'entrevista és un cas.

Jo ja he viscut el trapàs d'un veí de 25 anys, un drama.

Mai no n'hi hà prou, ni amb Maratons de TV3, ni amb la envejable tasca de les fundacions.

Hem d'anar més lluny.

Sara ha dit...

Hola Ramón, maravillosas tus entradas anteriores también que me he perdido, he estado muy alejada por acontecimientos diversos en nuestras vidas, pero espero estar ya por aquí con la frecuencia habitual.
Abrazotedecisivo

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: Mai ni ha prou per impulsar la investigació que es dedica a aquestes malalties, especialment cruels.

Júlia ha dit...

Al menys ara ja és una mica més coneguda, un altre tema és trobar solucions, això sempre és molt llarg

Ramon ha dit...

JÚLIA: Tens raó. I l'espera, per aquells que pateixen la malaltia, encara és més desesperant.