Etiquetes

divendres, 20 de març del 2015

PRIMAVERA: FRUITERS EN FLOR AL BAIX SEGRE.


Ahir dia 19 de març, la floració dels presseguers i d'altres arbres fruiters d'Aitona estaven en el seu màxim esplendor. Una extensió d'arbres florits que omplen el paisatge fins on arriba la vista constitueix un espectacle extraordinari.

* Si cliqueu sobre les fotos, les veureu a tota pantalla



Una passejada de cinc kilòmetres i mig entre aquest arbrat guarnit m'ha permès experimentar una sensació totalment nova per a mi. Després, des de l'alçada on es troba l'ermita de Sant Joan de Carratalà, a la sortida del poble, la panoràmica és increïble.



La durada d'aquest espectacle és molt curta (10 o 12 dies) i sempre es produeix, aproximadament sobre aquestes dates.



Si fóssim japonesos (*), aniríem per milers a gaudir-lo. Aquí encara no s'ha despertat la fal·lera, però Aitona i altres municipis del Baix Segre ho volen aconseguir.

(*) Al Japó l’arbre fruiter representa un símbol de les riqueses que la natura ofereix a l'home cada any. Quan arriba la primavera, els japonesos celebren la festa anomenada Hanami, que consisteix en l'observació de la bellesa de les flors.



Ahir també, TV3 va emetre dins del programa Espai Terra aquest reportatge: (3 minuts - vídeo)

Per acabar, m'ha semblat que escoltar a Edith Piaf, cantant "La vie en rose" no estaria malament:

4 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Quina meravella!!!

Això no m'ho puc perdre!!!

No sé si aquest any ja he fet tard, però l'any que ve, miraré d'assabentar-me a temps de la florida dels fruiters.

Només amb les fotos i els vídeos ja et queda el cor suspès en la bellesa-

Ramon ha dit...

CARME: Si pots, aquest mateix cap de setmana, trobaràs l'espectacle al cent per cent. Inclús és possible que l'Ajuntament d'Aitona organitzi algunes visites guiades.

Josep Lluis ha dit...

Fantàstica aquesta entrada d'avui. Vaig veure el programa en directe ahir, el mateix dia que tu hi vas anar. Em vaig quedar bocabadat.

Sara ha dit...

Viva y viva y viva esta maravillosa primavera, que llega para sacarnos del letargo del druro y largo invierno, almenos aquí en mi tierra ya lo queremos perder de vista, y que se instalen estas escenas que nos dejas hoy Ramón a modo de regalazo.
Mi abrazotedecisivo