Etiquetes

dimarts, 2 de juny del 2015

EL PESCALLUNES


A Sant Feliu de Pallerols hi ha una escultura que sempre que la veig, m'aturo a mirar-la i a llegir la placa que te al costat. Aquesta foto és la última que li he fet, fa molt poc.

Inevitablement penso amb tants i tants pescallunes com ha d'haver-hi al món i amb el petit o gran "pescallunes" que potser molts, sabent-ho o no,  portem dintre.

 Vet aquí la llegenda del Pescallunes de Sant Feliu:

"S’explica, des de temps immemorials, que una nit de cel transparent i de lluna plena, anava un santfeliuenc vorejant el riu Brugent quan va haver d’aturar-se atret per l’encant, mai vist per ell fins aleshores, que li oferia aquell astre que es reflectia en tota la seva plenitud en les aigües encalmades de la riera. Tan embaladit en va quedar de la bellesa d’aquella lluna, que molt brillava en la foscor de l’aigua, que il·lusionat, se li acudí pensar que la podia haver i decidí pescar-la amb un cove. Però per més que posés el cove dins l’aigua i l’enlairés ben de pressa no aconseguia ficar-la-hi.

Algú va veure l’espectacle i en to burleta li digué: què voleu fer? Pescar la lluna?. Des aleshores als de Sant Feliu de Pallerols ens diuen “PESCALLUNES”: gent que s’il·lusiona i té somnis, romàntica, amb ambició i molts projectes, gent que no s’atura, que mira sempre endavant."

4 comentaris:

Emili ha dit...

A l'últim pàrragraf planteges molt bé, amb poque paraules, la dualitat que conviu en l'ésser humà: realitat i somni, seny i rauxa, practicitat i quimera il·lusionant...

Sara ha dit...

Esto lo tengo que ir a visitar yo...si y si, me lo apunto.
Mi abrazotedecisivo Ramón

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Ara ja fa uns anys que no he estat a Sant Feliu. No l'havia vist aquesta figura, que sembla de terracota, oi? Ja identifico el lloc. Per cert, el millor ànec amb peres l'havíem menjat a Ca la Matilde, encara hi és?

Ramon ha dit...

XIRUQUERO-KUMBAIÀ: La figura, jo diria que és de bronze. Ca la Matilde existeix. De fet haguèssim dinat allà, però aquest dia era el que tancaven per descans setmanal. Vam fer-ho a la Fonda Finet que també donen una menja molt bona.