Etiquetes

dimarts, 16 de febrer del 2016

CULTURES DEL MÓN


En la recent visita que he fet a l’interessant Museu de Cultures del Món inaugurat fa un any al carrer Montcada,  davant del Picasso, mentre viatges per Àfrica, Amèrica, Àsia i Oceania a través de nombroses peces artístiques de diferents èpoques que reflecteixen costums i creences, és impossible no adonar-se que el gènere humà ha desenvolupat sempre i a tot arreu el mateix modus operandi.

En totes les àrees geogràfiques, per distants que estiguin entre si, les diferents comunitats de persones han sublimat l’innat instint de supervivència creant rituals i mites que han justificat tota mena de manifestacions: les guerres, les creences, l’art, les festes, etc.

Una barreja de coses que ens iguala. És el mateix mirar la humanitat en l'àmbit mundial que tenim ara, que la que va existir fa milers d’anys.

Els mitjans, això si,  evolucionen. La tecnologia ens permet actualment tenir a l’abast eines molt més sofisticades que les que tenien  segles enrere, però l’essència de l' ésser humà apenes ha canviat.

Davant la lluita per una convivència més justa i en pau que molts practiquen, ens seguim trobant amb conflictes sagnants, l'explotació i la indiferència de molts davant la misèria, el patiment i la violència dels altres. L’escenari està servit perquè tot segueixi produint-se com sempre.

Aquí teniu el vídeo promocional del Museu:

2 comentaris:

José Luis ha dit...

Sàvies paraules les teves.
Tinc en cartera aquest museu, però encara no he anat.
El vídeo m'ha agradat. Així que ara ja no tindré excusa.
Gràcies.

Sara ha dit...

Una chulada y el vídeo superinteresante y bonito.
Mi abrazotedecisivo