Etiquetes

divendres, 18 de març del 2016

ADÈU A MOSSÈN BALLARÍN, UN CAPELLÀ DE PROXIMITAT

Ha mort Josep Maria Ballarín, per a molts Mossèn Tronxo. El seu record em porta al del meu pare llegint cada diumenge la seva columna a l' Avui. Era la primera cosa que feia quan obria el diari; gairebé com si es tractes del seu personal "Full dominical".

Creients i menys creients el teníem com un referent per la seva sinceritat valenta a l'hora de parlar de coses que altres membres de l'Església tractaven de manera distant o hipòcrita, tot evitant la més mínima crítica o dubte sobre aquelles qüestions catalogades per ells com "intocables".

Tot amb una ironia fina, la rialla sempre a punt i posant el dit a la nafra.

La seva manera de fer va provocar que "l'autoritat eclesiàstica competent" el fes fora inclús del Santuari de Queralt. Tot i això ell va rebre de moltíssima gent l'estimació que es va guanyar dia a dia.

Fa cinc anys, quan ell en tenia 91, vaig escoltar aquesta entrevista radiofònica que em va agradar molt.
Dura gairebé una hora, però si la voleu escoltar feu Clik

5 comentaris:

Júlia ha dit...

Era molt gran però sap greu, marxen molts referents i enyoro aquell AVUI que llegia el teu pare, potser és l'edat.

Carme Rosanas ha dit...

Sempre sap greu que marxin persones estimades i que són un gran referent per a més d'una generació. El meu pare també el llegia sempre, a L'Avui i també els llibres. Mossèn Tonxo, el vaig llegir, perquè ells se'l va comprar.

Ara no puc, però escoltaré l'entrevista. El trobarem a faltar i hem d'aprofitar molt bé tot el que ens ha deixat.

Gràcies, Ramon!

enric ha dit...

Persona entranyable,compromesa ,sincera,transparent....el avi i el capallà que tot ens hagués agradat tenir.
En tindrem un gran record.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

"El que no voldria és que em tinguéssin per més sant del que soc." Més o menys literal aquesta és la resposta que va donar a una pregunta que li va fer, si no recordo malament, el televisiu Albert Om. Ironia i saviesa. ACS.

Ramon ha dit...

JÚLIA; CARME; ENRIC; XIRUQUERO-KUMBAIÀ:
Els vostres comentaris sobre aquest estimat capellà, confirmen la petjada que durant els anys que ha viscut ha deixat en els que l'hem seguit a través de les seves paraules.
Gràcies.