Etiquetes

dissabte, 25 de juny del 2016

LA MENTIDA COM A BASE



"Pertànyer a la UE surt molt car. La Gran Bretanya contribueix cada setmana amb 350 milions de lliures esterlines al manteniment de la UE, la qual cosa suposa 20.000 milions de lliures a l'any. Si el Regne Unit abandona la UE, aquesta muntanya de diners es podria destinar a inversions al país i a millorar els serveis públics, sobretot el sistema sanitari."

Nigel Farage, líder antieuropeista britànic, admet hores després de guanyar el referèndum que el Brexit no donarà centenars de milions setmanals a Regne Unit.

Vaig veure l'entrevista que li van fer a aquest polític a la TV britànica. Després de contestar a la periodista que li va preguntar, que aquest argument era fals sense immutar-se, l'entrevistadora, indignada li va dir si era conscient que aquest era un dels arguments importants de la campanya a favor del Brexit i que moltíssima gent va votar pensant en això. Ell, va seguir immutable. Havia guanyat i això era l'únic que contava.

No sé si realment aquest argument ha tingut o no un pes determinant en el resultat de la consulta, però és indubtable que era una raó de pes per a moltes persones que aquesta quantitat de diners (350 milions de lliures esterlines setmanals) anessin a millorar el servei sanitari públic. Ara que aquestes persones saben que això era absolutament fals, no tenen cap dret a reclamar. Increïble.

Aquesta notícia i tantes altres qüestions en què es posa de manifest que la mentida està darrere de la majoria de coses socialment importants, porta a la decepció i la desconfiança més absolutes de molta gent.

Els grans principis-base de les doctrines polítiques, econòmiques i religioses són, majoritàriament, veritables muntatges fets amb mentides i mitges veritats que serveixen els interessos de qui els promulguen. El pitjor: que això hi ha sigut, és i crec que sempre serà així. Per tant; anem amb  compte. Cal ser objectius i quan descobrim que algú o alguns ens enganyen, encara que siguin els de la nostra "corda", tenir-ho present a l'hora de la veritat.

2 comentaris:

José Luis ha dit...

Molt bo el teu comentari.

Jo he arribat a un estadi en què penso que no solament són mentida les promeses electorals, encara que aquestes s'enduen la palma. Crec que tot és mentida, tot. Des dels horaris dels trens fins al preu que ens fan pagar i ens volen justificar per l'energia que consumim. Des de tot el mangoneix de Brussel·les fins a l'última notícia manipulada dels desinformatius.

Així, amb aquesta forma dràstica de pensar, esporàdicament m'enduc alguna sorpresa quan veig que no era tan grossa la mentida com jo em pensava.

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: Entre el teu comentari i el meu, ens trobem a prop del tango aquell que deia "veràs que todo es mentira...." Esperem que no ni hagi per tant, hehe!.