Etiquetes

dilluns, 19 de setembre del 2016

"HUMAN": UNA EINA PER ESTIMAR MÉS LA HUMANITAT I LA TERRA



Molt més que un documental. Yann Arthus-Bertrand, reconegut fotògraf, autor, entre altres del fantàstic llibre "La Terra vista des del cel" ha retratat la humanitat d'avui dia. 

Les imatges i les paraules les ha obtingut a 60 països durant més de 2 anys. 

Les persones entrevistades, que gràcies a l'enorme qualitat de la fotografia, ens parlen des d'uns primers plans extraordinaris, donen testimoni autèntic de les seves pròpies vivències. 

Uns parlen de l'amor i la felicitat, altres de dolor i d' injustícies. Veiem i sentim el que pensen sobre temes tan diversos com la família, la guerra, la violència, la pobresa, el present i el futur. 

De tant en tant, uns increïbles plànols aeris de paisatges i esdeveniments d'arreu del món, que s'acompanyen de músiques sensacionals, ens transporten a una dimensió gairebé al·lucinant.

Una experiència que ens ajuda a comprendre millor aquest món tan complicat i divers i, sobretot a sentir-nos molt a prop de persones que per la seva llunyania geogràfica mai podrem tractar personalment.

Els humans, nosaltres, mostrats d'una manera tan potent que pot ser capaç de canviar el punt de vista de molta gent que es creu millor o superior a altres persones només perquè són d'una determinada raça, origen, religió o estatus social.

 L'empatia que pot arribar a generar amb les persones que se'ns acosten a parlar-nos a través d'aquest film, commou les nostres fibres més sensibles.

A més del cinema, el documental es pot veure, en alta definició, a través de l'ordinador o tauleta. 

Està a You Tube en tres volums de més d'una hora cada un. Aquí els teniu. Nos us ho perdeu.



6 comentaris:

enric ha dit...

No conexia aquest projecte.
He vist la primera pelicula, realment impactant tal com dius.
Veuré les altres dues tan aviat com pugui.
Gracies pel teu regal
Un peto

Júlia ha dit...

No l'he vist encara, el feien al Maldà però si no hi puc anar el miraré pels enllaços que indiques, bona recomanació

Anònim ha dit...

No sé qui t'ho ha recomanat, però és una bona cosa.

També l'autor va fer un altre projecte tant o més interessant. Es diu HOME.

Ramon ha dit...

ENRIC: Escoltar i veure tanta gent d'origens tan diferents, expressant-se lliurement i d'aquesta manera tan autèntica sobre qüestions essencials de la vida és realment fantàstic i enriquidor.

Ramon ha dit...

JÚLIA: Ahir vaig veure la peli al Maldà. Respecte als tres volums penjats a la xarxa té una durada inferior (dues hores i mitja contre gairbé quatre). Si només veus la peli, perfecte. Quan has vist la versió llarga, trobes a faltar alguns testimonis i escenes força interessants.

Ramon ha dit...

ANÒNIM: M'ho va recomenar un bon amic meu que potser tu coneixes; en Josep Lluís, al qui, des de aquí li agraeixo enormement haver-ho fet, hehe. Tinc pendent d'entrar en l'altre projecte que senyales. Ho faré.