Etiquetes

dilluns, 10 d’octubre del 2016

ELMILLOR CROISSANT ARTESÀ DE MANTEGA DEL 2016


 Ahir, escoltant la ràdio, vaig sentir que la pastisseria Canal havia guanyat aquest concurs que sembla que se celebra cada any.

Encara que això d'aquests títols "el millor xxx de" no m'acaben d'oferir una confiança absoluta, vaig decidir anar a provar aquest súper-croissant a l'establiment que la Canal té al carrer de Còrsega entre Independència i Xifré que és el que hem queda més a prop de casa.

Les altres dues pastisseries Canal estan també a Barcelona, als carrers de Muntaner i Calvet.

Després d'haver-hi anat, he de dir que si us agraden els croissants, val la pena que us acosteu a alguna de les Canal i el demaneu.

El croissant premiat és d'una mida més aviat petita, amb les banyes rectes, les capes de pasta fullada finíssimes, i un alveolat interior amb una textura i gust excel·lents. Una "delicatessen" que és tot un homenatge als paladars que gaudeixen amb aquesta petita joia de la pastisseria que anomenem croissant.

5 comentaris:

Júlia ha dit...

hi haurem d'anar, doncs

Emili ha dit...

Jo prefereixo, això dels gustos és molt personal, els croissants clàssics amb les puntes estretes i torrades. La progressió de la part central suau i tova cap a les puntes cada cop més primes i cruixents.
I suposo que el pastisser guanyador del concurs també, perquè li vaig sentir dir que havien dubtat en la forma abans de presentar-lo, decidint-se finalment per aquesta sabent que ara és la més acceptada. De fet, va afirmar que és la primera vegada que el fa així, ja que abans els feia de la forma clàssica.
I això sense entrar en l'origen del croissant: la victòria en el setge a Viena per part dels turcs, la mitja lluna, etc.
Sembla mentida la xerrameca que m'ha vingut per un croissant. I la que deixo en el tinter (expressió que delata la meva edat) per no emprenyar més.

José Luis ha dit...

Demà-passat me'n en vaig.
Gràcies.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Doncs, sí, caldrà tastar-lo. Ara m'agradaria que fessin "el millor croissant de sobrassada", pel meu gust.

Ramon ha dit...

JÚLIA: No te'n penediràs.

EMILI: Jo també m'hi apunto a menjar el tipus de croissant que descrius.

JOSEP LLUÍS: Segur que t'agradarà.

XIRUQUERO: A la Canal també en fan de sobrassada i segurament molt bons.