Etiquetes

dimecres, 7 de desembre del 2016

COMPRENSIÓ LECTORA



Llegeixo, d'un llibre del qual aquests dies se'n parla molt, dos paràgrafs que són llei i que afecten dos drets fonamentals: feina i habitatge:

Artículo 35
Todos los españoles tienen el deber de trabajar y el derecho al trabajo, a la libre elección de profesión u oficio, a la promoción a través del trabajo y a una remuneración suficiente para satisfacer sus necesidades y las de su familia, sin que en ningún caso pueda hacerse discriminación por razón de sexo.

La ley regulará un estatuto de los trabajadores.

Artículo 47
Todos los españoles tienen derecho a disfrutar de una vivienda digna y adecuada. Los poderes públicos promoverán las condiciones necesarias y establecerán las normas pertinentes para hacer efectivo este derecho, regulando la utilización del suelo de acuerdo con el interés general para impedir la especulación. La comunidad participará en las plusvalías que genere la acción urbanística de los entes públicos.

Quan acabo de llegir dubto si ho he entès bé. Torno a llegir més a poc a poc. Crec que sí. Tanco els ulls i, seguidament, tanco el llibre. Noto dins meu males vibracions Crec que no cal dir res més. Què cadascun tregui les seves conclusions.

2 comentaris:

José Luis ha dit...

Aquest llibre al qual et refereixes és en general paper mullat. Jo no el vaig votar. Els meus fills tampoc. Catalunya crec que tampoc. L'hem de suportar tota la vida? No tenim dret a exigir una altra cosa?

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: De tota manera, articles com aquests referits a drets fonamentals, estaven encaminats a aconseguir una societat més digna. Indigna veure que els que ho podien fer han governat en sentit contrari i ens trobem amb atur, sous de misèria, lleis contràries als treballadors i habitatges amb preus fora de l'abast de la majoria per haver-se fomentat des de el poder el que tenia que haver-se impedit: l'especulació del sól.