Etiquetes

diumenge, 11 de desembre del 2016

EL PORT DELS PESCADORS DE BARCELONA


 9 de desembre de 2016. Un vell pescador cus amb paciència i precisió les xarxes malmeses. Falta poc perquè arribin les barques amb el peix que descarregaran a Llotja on es farà la subhasta del peix.

El moll de pescadors està a quatre passes de les platges de la Barceloneta.

Mentre el pescador treballa i espera les barques, a menys de dos-cents metres, milers de persones circulen pel passeig en direcció a l'hotel Vela o al Fòrum. A peu o amb bicicletes, patinets, i tota mena d'estris amb rodes. Van i venen omplint aquesta Barcelona "californiana".

El moll de pescadors és encara un lloc reservat als professionals i a alguns curiosos què si acosten.

És gran, vell, esparracat, però té l'autenticitat que es troba en els ambients de treball tradicionals. Olors intenses, gent senzilla que treballa de valent perquè demà els que s'ho puguin pagar assaboreixin un plat de peix fresc.

Per cert, he llegit que l'any que ve està previst modernitzar aquest vell port i comunicar-lo a través d'un passeig amb la zona turística.




Així que, si encara el voleu veure i passejar tal com és ara, afanyeu-vos.





2 comentaris:

Júlia ha dit...

Hi ha un restaurant que està molt bé, tan sols obre els dies laborables i millor reservar, és per als pescadors pero hi pot anar qui vulgui, espero que es mantingui, ja fa temps que el seu futur sembla penjar d'un fil amb tant de iot de luxe com ens han endegat per allà

Ramon ha dit...

Júlia: Sembla que el restaurant ha estat traslladat, provisionalment diuen, al Port del Fòrum amb motiu de les obres. El contrast entre el Port dels Pescadors i els luxosos iots amarrats al costat mateix, fa una certa angúnia.