Etiquetes

divendres, 13 de gener del 2017

ESTUDI, TREBALL, ART, NATURA, CIUTAT

Una mica més de tres hores passejant per una petita porció de  Barcelona, ahir, abans de l'arribada d'aquesta onada de fred que ens anuncien, van ser suficients per construir aquest petit reportatge.


Poble Nou. Un dels edificis que formen part de la Universitat Pompeu Fabra. Integrat en el conjunt, una xemeneia resta com testimoni del passat industrial del barri. Personalment em fa pensar amb l'importància que té que  el coneixement i el treball vagin sempre agafats de la mà.


Escultura de Jaume Plensa 'Dell'Arte', una peça que la Fundació Vila Casas va adquirir a Brussel·les l'any 2009 i que va cedir a la ciutat. La peça està instalada a la plaça del Museu Can Framis, davant mateix d'aquest centre creat per la pròpia fundació, amb el desig d'integrar l'art en l'espai urbà. L'obra representa els pecats de l'Infern de Dante Alighieri amb una sèrie d'esferes que pengen d'un gran cilindre.








Jardins de Miquel Martí Pol que envolten al Museu Can Framis on s'exposen al voltant de 300 obres, que daten des de la dècada dels 60 fins l'actualitat i que pertanyen a diversos artistes nascuts o residents a Catalunya (Alzamora, Tàpies, Guinovart, Hernández-Pîjuan, Viladecans, Ràfols-Casamada, Perejaume, Regina Giménez, Frederic Amat, Robert Llimós, entre molts altres).

Aquí tenim un petit vídeo que dona una lleugera idea del contingut d'aquesta variada i rica col·lecció d'art contemporani:





Parc de l'Estació del Nord on brilla l'obra "Cel caigut" què és el títol d'aquest conjunt escultòric de l'artista Beverly Pepper, inspirat en l'estil gaudinià.

2 comentaris:

José Luis ha dit...

Interessant aquest espai. No el conec, aixó que n'he sentit parlar. Asignatura pendent.

Sara ha dit...

Preciosas imágenes llenas de cultura.
Te dejo mi abrazotedecisivo y que sigas trasmitiéndonos todo lo que ves.