Etiquetes

diumenge, 5 de març del 2017

QUAN MIRAR ÉS OBSERVAR, RECORDAR I RELACIONAR


En un capítol del llibre "Elogi de la vellesa" de Hermann Hesse, l'autor diu que la manera de mirar les coses i les persones dels vells (poseu aquí l'edat que estimeu més adequada, segons vosaltres per aquesta definició) és substancialment diferent de la dels joves.

Els grans (deixem-ho així) quan posem la mirada a un paisatge, un carrer, un edifici, una situació, una persona, per moltes que hagin estat les vegades que les hem vist, solem posar en aquesta mirada, gairebé automàticament, la força dels records que ens porta, veiem les diferències respecte les últimes o la primera vegada que vam veure allò que ara estem observant, comparem, jutgem... en definitiva la dimensió d'una mirada madura és, per pura lògica, més rica que la d'una mirada jove.

Tot això m'ha vingut al cap mentre repassava els petits muntatges que he fet aquests últims 6 anys, d'ençà que em vaig jubilar, de les fotos que any rere any he anat fent amb la càmera de butxaca que sempre porto al damunt.

Des de 2011 a 2016 els vídeos recullen racons i imatges, principalment de Barcelona, fotografiades mentre passejava. Molts indrets, molts, es veuen cada any. Vol dir que per vegades que hi vagi aquests indrets sempre em sorprenen per una raó o altra. Mai és igual el Parc Güell, ni la façana marítima, ni els nenúfars dels Jardins de Montjuïc, ni Ciutat Vella, ni els racons de la ciutat on escolto música sempre que puc, ni la verdor dels parcs, ni...

Penjo aquests "popurris", musicats, per deixar constàncies del que dic.

 

3 comentaris:

Júlia ha dit...

Tens tota la raó, tot es veu d'una altra manera, amb més intensitat i sense pressa, precioses fotos.

Ramon ha dit...

JÚLIA: Sí, potser és una de les facetes més positives de fer-se gran. De les negatives no en parlarem...

Sara ha dit...

Bueno, bueno, he visto dos y que preciosidades...sacaré tiempo en calma porque el resto que me queda promete...te felicito por saber emplear tan bien tu tiempo.
Ojalá pudiera estar más por aquí, pero estoy inmersa en un trabajo de investigación y necesito 48 horas en el día puffff, ains el tiempo, el tiempo.
Mi abrazptedecisivos