Etiquetes

divendres, 29 de desembre del 2017

ENS PENGEN LA "LLUFA" ELS 365 DIES DE L'ANY


Ahir va ser el dia "oficial" dels innocents. Jo crec que cada dia és el dia dels innocents.

M'imagino milions de persones d'arreu amb una gran "llufa" a l'esquena o amb moltes de més petites. Molts, però les porten de gust perquè se les han deixat penjar; altres víctimes de la bona fe estan enfadats i hi ha els que creuen que no la porten i van pel món tots convençuts que els ximples són els altres.

Qui va penjant llufes a tort i a dret? La llista és llarga, però vet aquí una petita mostra:

Els polítics, en general; els mitjans de comunicació, la publicitat, els bancs, hisenda; els "gurús" de tota mena ...

Algunes llufes són gairebé impossibles d'evitar. D'altres sí que ens en podem escapolir. Només cal esforçar-se a pensar, evitar els "llufaires" o plantar-los cara.

2 comentaris:

José Luis ha dit...

Per a mi el gran lllufaire és El Sistema.
Per més voltes que li dono, no se m'acudeix com desfer-me d'ell.
Potser podem esquivar algú dels seus representants, i de vegades ho fem o ens creiem que ho fem, però al darrer hi ha el pes aclaparador de tot plegat.
Per quan la revolució?

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: Crec que llufaires ni hi ha per tot arreu. Fins i tot molts revolucionaris han acabat penjant llufes als seus seguidors incondicionals. Crec per això mateix que la revolució hauria de començar per intentar erradicar comportaments individuals negatius que després els traspassem a la vida social quotidiana. I això sembla que és més que difícil. Caldria començar des de la més tendra infància, en les famílies, a les escoles, a les universitats, inculcant els grans valors positius que tots sabem o intuïm, què podrien portar-nos a una societat més humana.