Conte dedicat al meu nét Albert que avui fa tres anys i un mes
Els experiments culinaris criden l'atenció a l'Albert.
Sempre que te ocasió a les cuines que pot trobar, per exemple, a la ludoteca de
la Ciutadella, es posa a fer barreges de tota mena de substàncies, amb
resultats espectaculars.
Unes quantes pedres petites, una mica de fang, unes fulles
d'arbre, una mica d'herba i aigua de la font, tot ben treballat a dintre de les
cassoles i olles corresponents, passades pel foc, lent o ràpid, segons li
sembli, acaben produint uns plats molt vistosos i elegants.
Quan me'ls dona a provar, li dono la meva opinió, i segons
com, rectifica o no els ingredients per millorar-lo.
De les seves últimes creacions cal destacar les següents:
- Llaminadura d'herbes tendres amb suc de pedretes silvestres.
- Fregit albertí amb salsa de fanguet selecte.
- Sopa aromàtica de fulles d'alzina amb crostonets de branques de pi roig.
En fi, que no s'ha de descartar que en Ferran Adrià tingui
aviat un competidor.
El iaio Ramon, 16 de febrer de 2012
8 comentaris:
Quin conte més fantàstic!
M'ha agradat molt...
Caram!, amb aquest menú tant suculent se m'obre la gana. Molt maco el conte, i està també molt maco l'Albert.
Me lo como yo a él, está precioso...disfrutarlo muchisismo cada día, cada momento, que se que lo haceis, y prontito lo hareis doblemente ¿verdad?
CARME, JOSEP LLUÍS I SARA: Gràcies!.
Ya sabes Ramón, tus cuentos a Alberto siempre me han parecido algo maravilloso.
Este nos deja ver lo creativo que es, que claro... el nene lo lleva en los genes, eh! jajajaja.
Preciosas fotos y lindísimo Alberto, con sus caritas y expresiones.
Seguro que el famoso Cocinero, tendrá un buen competidor...jajajaja.
Besos Familia!
Gracias, Mediterraneo.
Què bo!! I quins noms tan macos tenen aquests plats!! :-))
Segur que l'Albert triomfarà!!! :-))
ASSUMPTA: Jo també ho penso. El dia que inauguri el restaurant ho faré saber a tots els seguidors!. Segur que us convidarà.
Publica un comentari a l'entrada