Etiquetes

dilluns, 1 de febrer del 2010

UN SENYOR POLLASTRE



-->
Pollastre Raça Prat, exposat a la Fira que organitza l'Ajuntament d'aquesta localitat.
L'informació:
El pollastre i els capons del Prat de pota blava tenen la fama de molt antic per la finor i melositat de la seva carn. De fet, aquesta fama, i el reconeixement de les seves qualitats es limitava al mercat barceloní i a la pròpia comarca del Baix Llobregat (mercat de capons i pollastres a la rambla de Catalunya per les festes de Nadal).
Fou el professor Salvador Castelló i Carreres, qui, a principis del segle passat, descobrí i feu conèixer, junt amb altres col·laboradors, l'existència d'una població avícola més o menys homogènia en el Baix Llobregat, una població que presentava una sèrie de caracterials constants, com el tamany i forma de la cresta, el color de les orelletes, el color blau de les potes i netes de plomes, el seu pes, l'aspecte morfològic en general, i especialment la coloració del seu plomatge d'un color de fons tot esquitxat de plomes negres, i es va iniciar la fixació de les principals característiques i obtenir una població uniforme que avui coneixem amb el nom de la raça Prat rossa de pota blava.

7 comentaris:

Assumpta ha dit...

El meu pare ja m'ho deia que els pollastres d'El Prat tenien tan bon nom... aquest se'l veu molt orgullós de sí mateix jeje :-))

Mediterráneo ha dit...

Kikirikiiiiiiiiiiii! el gallo esta aquí.

Menudo porte tiene el señorito, se le ve que es el que manda en el corral.
jajajajajaja.

Preciosa foto!

Besos, Mon

La voz estrábica ha dit...

jejejejeje......bons pollastres, bons ous, una bona temàtica!!!!!
Una abraçada

josep lluis ha dit...

Bona foto, si senyor, i es d'agrair també l'acurada informació. Veig que has fet una feina a la que ja ens tens acostumats.

fotosbrujas ha dit...

Una bena foto, esta curioso el efecto Blur que le has dado, saludos compañero

Maria Rosa Ferré ha dit...

Fantàstic pollastre el de El Prat. Els de Vilafranc també son importants, però davant d'un "senyor pollastre" com aquest ja veig que no podem competir. Bona foto si senyor!!

mercè ha dit...

i tant que és un bon pollastre...
i un bon model fotogràfic per el que es veu !!!
chula la foto

una abraçada