Etiquetes

divendres, 16 de març del 2012

EL SECRET DEL MAMUT


Conte dedicat al meu nét Albert que avui fa tres anys i dos mesos


Al Parc de la Ciutadella hi ha un enorme mamut de pedra que crida l'atenció de tothom.

Els mamuts ja no existeixen. Eren parents llunyans dels actuals elefants. La seva alçada I sobre tot els seus ullals son espectaculars.

Ningú  sap, però que el mamut de la Ciutadella, quan no hi ha ningú al parc es posa a passejar , tot mirant el que l'envolta. Sap que si el descobreixen se l'emportaran a un laboratori on el tancaran per sempre per fer estudis inacabables.

Per això sap com convertir-se en un mamut de pedra en el moment que algú ronda per allà.

Un dia, l'Albert que sempre se'l mira quan va al Parc li va semblar que el mamut de pedra  li guinyava l'ullet: No pot ser, va dir... però al cap d'un moment va tornar a passar.

 L'Albert es va acostar al mamut i aquest li va dir fluixet a l'orella: Tu ets l'únic que saps que no soc  tan sols un mamut de pedra. Vull que siguis el meu amic i per això comparteixo el meu secret amb tu. Quan vinguis al parc i no hi hagi gent al meu costat, t'acostes i parlarem.

Des de aleshores,l'Albert te llargues converses amb el gran mamut de la Ciutadella.

El iaio Ramon. 16 de març de 2012

7 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Des de petitona que m'admirava aquest mamut i sempre havia sospitat que amagava un secret... :) un bon conte, iaio Ramon!

Assumpta ha dit...

Caram!! El mamut aviat va veure que l'Albert era de confiança i per això li va explicar el seu secret, és clar!! :-))

Ramon ha dit...

CARME: Doncs encara avui dia te un munt d'admiradors. Potser és l'animal més retratat de la Ciutadella i si tothom sabés el seu secret, aleshores seria la bomba!.

ASSUMPTA: Es que el mamut és molt llest!. jeje

El porquet ha dit...

Iaio Ramon! Si és que no hi ha millor regal per a un nét que tenir un iaio contacontes!

Ramon ha dit...

PORQUET: Ni millor regal per un iaio que tenir un nét escolta-contes, com el meu.

Josep Lluis ha dit...

Quina sort que té l'Albert de poder parlar amb el mamut!. Jo no ho he aconseguit mai. Deuria ser perqué no tenia un avi amb aquesta imaginació. Per a molts anys.

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: Home!, és que tu no coneixies el secret. Ara que ja el coneixes potser podràs parlar amb aquest animaló. Diga-li que vas de part de l'Albert.