Etiquetes

dimecres, 28 de març del 2012

FÒRUM UNIVERSAL DE LES CULTURES

 


 
Vaig de tant en tant,  sobre tot amb la bici, a passejar per les instal-lacions on es va cel-lebrar l'any 2004 el Fòrum. Aprofito per fer fotos com les que he penjat avui i, a vegades, per rumiar una mica.

Tot i les nombroses crítiques que va rebre, en tinc un bon record d'aquell esdeveniment.

Les tres jornades senceres en les que vaig ser-hi em va semblar una posta en escena de moltes de les aspiracions que la major part de la gent tenim: foment de polítiques de convivència en pau, coneixement de cultures d'arreu del món, sensibilització sobre el medi ambient, etc.

Més de 3 milions de persones vam passar-hi, a més del ressó mediàtic que va tenir tot allò.

Fa pocs dies, estava sota la gran placa fotovoltaica, símbol del que poden ser les energies netes i no vaig poder per menys que recordar  les últimes determinacions polítiques, restrictives naturalment, sobre aquest tipus d'energies . Tot, diuen "per culpa de la crisi". Em causa perplexitat  que es prenguin decisions d'aquesta mena. Estem parlant de la salut del Planeta i per tant de la dels nostres fills....en definitiva del futur de la de la humanitat i de la de tots els éssers vius que l'habiten.

No hi ha diners diuen... jo diria que ni ha molts d'amagats en paradisos fiscals i invertits en activitats pernicioses, però ¿com es resol això si els que ens manen estan en mans dels propietaris d'aquests recursos, obtinguts,  molt sovint, amb mètodes indecents i que a sobre tenen també el poder de la força bruta?.

  Al Alba by Aute on Grooveshark

3 comentaris:

Josep Lluis ha dit...

Les teves fotos del Fórum, com de costum, estàn molt bé.
Les teves reflexions, com de costum, ens fan que pensar. Si definim la filosofia com l'art de plantejar preguntes i no respondre-les, forçant a que cadascú pensi i les intenti resoldre, i com que hi hàn aspectes de difícil solució, hom cau sovint en mans de la desidia i amb ganes de llençar la tovallola. Per la meva part procuro deixar de banda les hores baixes, però tampoc aquesta és una tasca fàcil.
Hem de seguir sent fidels a nosaltres mateixos, no?

El porquet ha dit...

Sobre el tema del Fòrum discrepo una mica de la teva visió. Només cal veure en que ha acabat (o no ha acabat) aquell esdeveniment... diluït en el temps i en l'espai.

Pel que fa a la teva darrera reflexió, doncs totalment d'acord. Els diners hi són, no s'han volatilitzat però els estan acumulant aquestes entitats fonamentals del capitalisme de risc que no accepte, però, que elles hagin d'assumir risc. Una gran contrarietat. Els grans expositors del model capitalista no volen jugar a les seves regles quan no els convé.

Les fotos... precioses, com sempre!

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: Crec que hem de seguir sent fidels a nosaltres mateixos i, mentre la ment ens ho permeti, seguir qüestionant el que ens passa pel davant...això si, amb la seguretat que moltes de les preguntes quedaran sense resposta, però això també ho sabem els que ja tenim una mica d'experiència vital (quina manera més fina de dir que som grans, m'ha sortit!). Res de llençar la tovallola.

PORQUET: Del Forum farà ara 8 anys. El temps tot ho dilueix i un esdeveniment com aquest, que no va ser ni molt menys perfecte, encara més. De tota manera l'impacte personal que em va deixar va ser notable. Recordo perfectament conferències, tallers i exposicions molt interessants que tenien un objectiu lloable: veure la Terra com un lloc on era possible conviure si tothom hi posava de la seva part. Utòpic, però s'ha d'intentar de totes les maneres possibles.
Sobre l'últim comentari teu afegir que es tràgic veure que ara son els mercats financers especulatius els que dirigeixen el món. Jugant al seu particular "Monopoly" deixen en la miseria milions de persones metre ells engreixen els seus patrimonis.