Etiquetes

diumenge, 8 d’abril del 2012

CAMBRILS - Conjunt escultòric "L'Ànima" de David Callau


 
 
 
 
 
 

Aquest conjunt escultòric està al Passeig Marítim de Cambrils. La seva originalitat crida molt l'atenció de tothom i no deixa indiferent  ningú.

Els pescadors i les seves famílies son objecte a moltes localitats marineres d'arreu d'homenatges escultòrics, poètics, pictòrics, etc.. i és que ho tenen ben guanyat.

La seva feina te, com quasi totes una doble vessant. Treballar al mar, quan el temps és bo, és segurament un dels plaers mes grans que hi ha , però quan la mar s'enfurisma és un dels treballs més perillosos del món.

Sento una admiració innata pels pescadors, però pels pescadors humils, els de barques petites o mitjanes que es guanyen la vida sense esquilmar els mars.

Cap respecte i el més gran despreci pels grans vaixells que vulneren les lleis i el sentit comú en el seu afany de guanyar més i més i estan acabant amb la pesca i els fons marins,  davant la passivitat i per tant complicitat de molts governs.


La Gavina - Els pescadors de l´Escala by Havaneres on Grooveshark

1 comentari:

Josep Lluis ha dit...

No conec aquest grup escultòric però, tal com tu dius, sembla que té tot el sentit. Jo també penso que l'ofici de pescador és d'admirar, enfront a la pesca globalitzada i irrespetuosa en la que estem immersos. Però, qui ens pot treure d'aquesta dinàmica generalitzada que patim en tots els camps? Podem fer-ho tots sols les persones més o meny sensibilitzades? Algú que m'ho expliqui.