Etiquetes

dissabte, 16 de juny del 2012

LA CAPUTXETA VERMELLA DEL PASSEIG DE SANT JOAN

 
 Conte dedicat al meu nét Albert, que avui fa 3 anys i cinc mesos i a la meva néta Jana, que avui compleix 4 dies!.

Després de l'ensurt que li va donar el llop del conte que tots coneixem, la caputxeta va anar a viure a Barcelona on segur que no trobaria mai més llops com aquell.

Però vet aquí que un dia,  quan anava a portar el seu cèlebre cistell a la seva iaia que també havia anat a viure a Barcelona, va trobar-se en ple Passeig de Sant Joan amb un llop.

 De moment es va espantar molt, però es va fixar que la cara d'aquest llop era de molt bona persona i quan el va tenir al davant, li va dir: “Fa un temps, quan vivia al poble, un llop em va fer una mala passada quan anava pel bosc a portar menjar a la meva iaia. ¿Tu em faràs el mateix?”. 

El llop li va dir: “De cap manera. Jo conec la teva història perquè he llegit el conte i em va semblar molt malament el que va fer aquell llop. Jo soc molt diferent. Mira, per demostrar-to et convido a berenar i després jugarem en aquests gronxadors que hi ha al passeig".

La nena i el bon llop es van passar una tarda estupenda. 

Un escultor que passava per allà va decidir que faria una escultura on es veies que la caputxeta i aquest llop de Barcelona es van fer molt amics.

Avui es pot veure aquesta escultura a sobre d'una font que està en el mateix Passeig de Sant Joan. És la que es veu a la foto d'aquest conte.

El iaio Ramon. 16 de juny de 2012

3 comentaris:

Josep Lluis ha dit...

No coneixia aquesta versió del conte, només la del llop dolent que coneix tothom. Aquest avi-bis té molta imaginació. Els seus nets poden estar orgullosos.

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: Sempre m'ha agradat la font de la Caputxeta que hi ha al Passeig de Sant Joan perquè capgira la imatge del llop del conegut conte. Els néts decidiran quin dels llops els hi fa més patxoca...

Emili ha dit...

Molt bé Ramon. Has interpretat perfectament la imatge de la Caputxeta i el llop que l'artista li va voler donar en aquesta escultura. Algú va dir d'ella que era inquietant, però no vull entrar en aquest terreny perquè estem parlant d'un conte per a l'Albert i la Jana.