Etiquetes

divendres, 5 d’abril del 2013

LA SAGRADA FAMÍLIA - BARCELONA

 
Les icones turístiques provoquen que els visitants de les ciutats que les tenen no marxin sense visitar-les.

Ningú que va a Paris deixa de veure la Torre Eiffel; ni la estàtua de la Llibertat els que van a Nova York; ni el Prado els qui van a Madrid.

La Sagrada Família és sens dubte la icona turística de Barcelona. L'any 2012 la van visitar més de 3.200.000 persones (aquests son els que van entrar-hi). Els que no van poder per manca de temps, donades les llarguíssimes cues,  i només la van veure per fora, no hi son comptats.

Aquestes llargues cues fa que molta gent de casa nostra, pel que fa a l'interior del temple, només tingui el record de les imatges de TV que es van oferir el dia de la seva inauguració.

He de dir que així com l'estètica de l'exterior te admiradiors i detractors, la de l'interior agrada molt a una gran majoria.

Les imatges parlen per si soles.

A més de la foto de presentació del post  he muntat aquest petit vídeo, bàsicament amb les imatges interiors, que vaig captar un dia entre setmana, plujós i a les tres de la tarda. La cua era fluida i l'espera va ser curta.


4 comentaris:

Emili ha dit...

Deixant de banda l'estètica, que sempre és subjectiva -a mi, la Sagrada Família sempre m'ha semblat una immensa Mona de Pasqua- el que trobo extraordinàriament admirable i fascinant són les solucions tècniques aplicades per en Gaudí, a fi d'assolir l'esveltesa lleugera de l'enorme estructura, repartint de manera molt intel·ligent les càrregues dels pesants materials que componen les elevades torres. I, al mateix temps, aconseguint una gran lluminositat interior. Es diu que Gaudí s'inspirava en les estructures de la naturalesa, la qual obté el màxim rendiment amb el mínim material possible. Per exemple, la closca del cargol, l'esquelet de la balena,... o les branques dels arbres en el cas de les columnes de la Sagrada Família.

Això és una constant en tota l'obra de Gaudí, però en la Sagrada Família és l'apoteosi. TV3 va fer un reportatge molt interessant, extens, en el que s'explicava detalladament totes les tècniques i solucions aplicades.

Avui m'he allargat potser més del compte, però és que sóc un entusiasta de Gaudí, a qui personalment considero com un dels genis més grans de la humanitat i, Sagrada Família a part, m'agrada molt tota la seva obra.

Ramon ha dit...

EMILI: Gaudí va ser, efectivament un gran geni. Precisament en la mateixa Sagrada Família hi ha un gran espai dedicat a mostrar els dibuixos, plànols, maquetes i tots els estris que ell utilitzava per fer realitat les seves espectaculars idees. L´expressió de les cares dels visitants mentre admiren les columnes, els espais, la llum i els seus singulars dissenys de tota mena de detalls, confirmen la immensa vàlua d'aquest home.

Josep Lluis ha dit...

Molt maco el muntatge que has fet. Es clar que el model també s'ho val. Per descomptat que l'obra de'n Gaudí és d'admirar, però jo també comprenc que tingui els seus detractors. Aquest fet li dona més valor a tot plegat.

Sara ha dit...

Preciosas tomas.
Mi abrazotedecisivo